Καθημερινή ενημέρωση

Οπτικοακουστικό υλικό για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση μελών της Χρυσής Αυγής διαβιβάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στις ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Μάλιστα, προκειμένου να λάβουν γνώση αυτών των στοιχείων δόθηκε νέα προθεσμία στους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που επρόκειτο να απολογηθούν το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ανακρίτριες παρέλαβαν σκληρό δίσκο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο οποίος περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων για τη δράση μελών αλλά και βουλευτών του κόμματος. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και βίντεο στο οποίο καταγράφονται εκπαιδεύσεις και στρατολογήσεις νέων μελών της Χρυσής Αυγής με πραγματικά όπλα παρουσία τουλάχιστον εντός βουλευτή.

Την ίδια ώρα, οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου με διάταξή τους απέρριψαν την αίτηση του προφυλακισμένου φερομένου ως υπαρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Χρήστου Παππά.

Στην σχετική διάταξη που εξέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ιδεολογία του αιτούντος δεν θα επηρέαζε την ανάκριση αν αυτή δεν πραγματώνονταν με τις οργανωμένες βίαιες δράσεις των μελών και στελεχών της ως αποτέλεσμα των οποίων έγιναν δολοφονίες και άλλα σοβαρά εγκλήματα». Ακόμη αναφέρουν για τον προφυλακισμένο Χρ. Παππά: «Είναι ο εκφραστής της ιδεολογίας της οργάνωσης, έχει δε το ρόλο του υπευθύνου για τη καθοδήγηση των μελών. Με το προκάλυμμα της βουλευτικής ασυλίας ήταν ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης σε βίαιες και παράνομες ενέργειες».

Εν τω μεταξύ, αποστάσεις από τις προσβλητικές δηλώσεις που έκαναν για τις δυο ανακρίτριες μέλη του κόμματος, κρατά ο Ε. Μπούκουρας, όπως προκύπτει από δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του δικηγόρου του κ. Αλέξη Κούγια.

Στην ανακοίνωση αφού αναφέρεται πως μόνο 18 σελίδες από το σύνολο των χιλιάδων σελίδων της δικογραφίας αφορούν τον Ε. Μπούκουρα, σημειώνεται: «..Δηλώνουμε ότι τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης