«Θόλωσα και την… τσιμέντωσα!»

Καρέ –καρέ και με πάσα λεπτομέρεια, περιέγραψε απολογούμενος στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 42χρονος καθηγητής μουσικής τον τρόπο με τον οποίο σκότωσε την σύζυγό του Παναγιώτα Μαζαράκη τον Σεπτέμβριο του 2008 και στη συνέχεια έθαψε το κορμί της στο πάρκο Πικιώνη, στη Φιλοθέη. Όπως ο ίδιος υποστήριξε ενώπιον των δικαστών, αιτία για τη μοιραία επίθεση στη συζυγό του ήταν το γεγονός ότι εκείνη αμφισβήτησε ότι είναι ο πατέρας της κόρης τους.

«Θόλωσα» είπε ο κατηγορούμενος στους δικαστές και εν συνεχεία ισχυρίστηκε ότι έθαψε τη σύζυγό του στο πάρκο απέναντι από το σπίτι τους, προκειμένου να αποφύγει τη φυλακή και να μεγαλώσει τα παιδιά τους.
Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, δεν πείσθηκε πάντως από την «ιστορία» του κατηγορουμένου και πρότεινε ο 42χρονος να κηρυχθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, γεγονός που προκάλεσε αλλεπάλληλα χειροκροτήματα συγγενών του θύματος.
«Συνάγεται με σαφήνεια», είπε ο εισαγγελέας, «ότι ο κατηγορούμενος είχε αποφασίσει να σκοτώσει την Παναγιώτα. Δεν υπήρξε ο έντονος καυγάς που υποστηρίζει. Έφαγε μαζί της, την άφησε να ξαπλώσει κι όταν εκείνη κοιμήθηκε τη χτύπησε με το σίδερο στο πρόσωπο. Βλέποντας ότι ήταν ακόμη ζωντανή την έσυρε στο μπάνιο και την έπνιξε». «Ενήργησε με προμελετημένο δόλο», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός – και δεν αποδείχθηκε βρασμός ψυχής καθώς η ψυχρή, απογυμνωμένη παντός συναισθήματος συμπεριφορά του προς την οικογένεια του θύματος μετά την πράξη και οι προσπάθειες του να κερδίσει χρόνο για να εξαφανίσει τα ίχνη της φρικτής και αποτρόπαιας πράξης του δεν συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Επέδειξε ιδιαίτερη σκληρή συμπεριφορά ακόμη και στο πτώμα της συζύγου του, το οποίο έκρυψε, πέταξε, ξεγύμνωσε, έθαψε και τσιμέντωσε χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνιας προς αυτήν» .
Λίγο νωρίτερα ο 42χρονος κατηγορούμενος με δάκρυα στα μάτια εξιστορούσε στους δικαστές την δική του εκδοχή για το έγκλημα ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος.
«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Τον μισώ, δεν αντέχω που τον βλέπω στον καθρέφτη», είπε επαναλαμβάνοντας ωστόσο τον ισχυρισμό του ότι είχε προηγηθεί έντονος καυγάς με τη σύζυγό του που τον έφερε στα άκρα, οδηγώντας τον στο έγκλημα.
Όπως υποστήριξε εκείνη αμφισβήτησε την πατρότητα της κόρης τους, γεγονός που τον έκανε να θολώσει. «Με έθιξε, έθιξε τον ανδρισμό μου. Τώρα, εκ των υστέρων, καταλαβαίνω πως το είπε για να με τρελάνει» είπε ο 42χρονος, υποστηρίζοντας ότι τον απείλησε με μαχαίρι.
«Πήρα το σίδερο και τη χτύπησα στο κεφάλι. Αμέσως σηκώθηκε και μου είπε τι έκανες ρε μ…κα, θα σε κλείσω για πάντα στη φυλακή. Τότε τη χτύπησα με δύναμη, με γροθιά στο στήθος. Εκείνη έπεσε κι έμεινε ακίνητη. Προσπάθησα να τη συνεφέρω αλλά μάταια. Μόλις κατάλαβα τι είχε συμβεί με έπιασε πανικός. Η πρώτη σκέψη μου ήταν να αυτοκτονήσω. Μετά όμως σκέφτηκα να αποκρύψω το γεγονός, μήπως και κατορθώσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου».
Στη συνέχεια περιέγραψε τις προσπάθειες να κρύψει το πτώμα της συζύγου του αρχικά αφήνοντας το σε κάδο απορριμμάτων στην Παιανία και στη συνέχεια τσιμεντώνοντάς το στο πάρκο Πικιώνη.
«Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Δεν σκεφτόμουν λογικά. Το ένα ψέμα έφερε το άλλο. Το μεγάλο μου λάθος ήταν ότι δεν έφυγα από την αρχή του καυγά. Μετά ήταν τέτοια η αλληλουχία των γεγονότων, ήταν ο βρασμός, που δεν μπόρεσα να φύγω και να μην συμβεί το μοιραίο», πρόσθεσε.
Ο κατηγορούμενος απέδωσε τους συχνούς τσακωμούς και τις εντάσεις με τη σύζυγό του στα οικονομικά τους προβλήματα, καθώς και στις παράλογες απαιτήσεις της, μεταξύ των οποίων ήταν και να της μεταβιβαστεί η επικαρπία του σπιτιού της Φιλοθέης στο οποίο διέμεναν. Υποστήριξε, μάλιστα, πως η σύζυγός του του μιλούσε άσχημα, τον μείωνε διαρκώς κι έφτανε σε σημείο να χειροδικεί σε βάρος του, ακόμη και μπροστά στα παιδιά τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα