Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός

Κίνδυνος να του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί και να χάσει οριστικά τον τίτλο

Σε ιδανικό αυτόχειρα μπορεί να εξελιχθεί ο Ολυμπιακός, καθώς η ομάδα που μέχρι πρότινος βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όχι μόνο έχασε στους αγωνιστικούς χώρους πέντε πόντους στα ματς με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ, αλλά κινδυνεύει να της αφαιρεθούν ακόμη τρεις βαθμοί λόγω επεισοδίων!!.

Αν συμβεί αυτό θα είναι καταστροφικό για τον Ολυμπιακό, καθώς θα του στερήσει τις όποιες πιθανότητες έχει αγωνιστικά να φθάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και οπαδών των ερυθρολεύκων του Πειραιά μετά τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ εντός του αγωνιστικού χώρου του Καραϊσκάκης, μπορεί να οδηγήσουν σε επιβολής βαριάς ποινής στους γηπεδούχους, εφόσον κριθεί ότι «συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000),

εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες

κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς

χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά

προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000)

έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων

χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης

τριών (3) βαθμών.

Η ποινή έδρας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τον Ολυμπιακό που θα κληθεί να δώσει τουλάχιστον τα εντός έδρας ματς με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό χωρίς κόσμο. Όταν όμως με την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα, ήδη ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, υπό τις παρούσες συνθήκες, πόσες είναι οι πιθανότητες να μην αφαιρεθούν πόντοι και από τον Ολυμπακό; Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια απ΄ το τι έχει καταγραφεί στις επίσημες εκθέσεις. Όταν χτίζεις πλέον ένα ποδοσφαιρικό παλάτι, πρέπει να το διαφυλάττεις σαν κόρη οφθαλμού. Και στον Ολυμπιακό αυτό δεν το φρόντισαν με τις απερισκεψίες των οπαδών τους. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ανυπολόγιστες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα