Ιερέας σκανδαλίζει και προκαλεί ολόκληρο χωριό

«Πέτρα σκανδάλου» αποτελεί εδώ και καιρό ο τοπικός ιερέας στο χωριό Δένδρα Τυρνάβου, σε σημείο που να ζητεί ολόκληρο χωριό την αντικατάστασή του! Τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά το τέλος της Κυριακάτικης θείας λειτουργίας και πολλοί ενορίτες παρέμειναν έξω από τον ναό σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Με πρωτοβουλία του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας, μετά από απαίτηση των συμπολιτών του κλείδωσε τον ναό ζητώντας από τη Μητρόπολη να δώσει λύση και να φέρει άλλο ιερέα στο χωριό.

Οι κάτοικοι του χωριού κατηγορούν τον ιερέα για «ανάρμοστη συμπεριφορά» καθιστώντας τον υπεύθυνο για το ότι εδώ και 15 χρόνια που είναι στο χωριό ο συγκεκριμένος ιερέας «δεν στεριώνει στην ενορία ούτε εκκλησιαστική επιτροπή ούτε ιεροψάλτες». Και να ήταν μόνο αυτό! Του… φορτώνουν και άλλα «γραφικά», όπως και το ότι «επειδή τον ενοχλούσαν οι κάμερες σε γάμο έβγαλε έξω στη βροχή τους μελλόνυμφους και όλους τους καλεσμένους». Επίσης οι επίτροποι διαμαρτύρονται γιατί δεν τους επιτρέπεται να μπουν στο γραφείο του ναού και την αποθήκη και ζητούν ενημέρωση για το πού βρίσκονται 42 παλιές εικόνες.

Το ποτήρι της οργής όμως ξεχείλισε την Κυριακή, όταν ο ιερέας προσέφερε το αντίδωρο στους πιστούς απευθυνόμενος προς τον επίτροπο του ναού κ. Δημήτριο Τασιούλα αντί να πει «ευλογία Κυρίου» είπε «ευλογία άνευ Κυρίου».

Οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να κλιμακώσει τις αντιδράσεις του. Μάλιστα, έχει προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο στον οποίο τέθηκε το πρόβλημα. Απο την πλευρά του ο ιερέας αντικρούει τις κατηγορίες. Ως προς την σοβαρή καταγγελία,ότι είπε με την προσφορά του αντίδωρου αναφώνησε:«άνευ Κυρίου» σημείωσε ότι υπήρξε παρανόηση και παρεξήγηση και ότι εκείνος ευχήθηκε «Άνωθεν Κυρίου». Επίσης τόνισε ότι αγαπά το χωριό και τους ενορίτες και ότι καθημερινά προσεύχεται για εκείνους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα