Ιερώνυμος: «Η εκκλησία δεν έχει θέση στην εξουσία…»

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν την Εκκλησία να συμμετέχει σε νέο πολιτικό φορέα έβαλε την Τρίτη (9/5) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαινίασε το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο στην Καλαμαριά.

«Μερικοί που δεν ξέρουν τα πράγματα – τα διαβάζετε εξάλλου – λένε ότι η Εκκλησία μπαίνει στην πολιτική, έρχεται και διεκδικεί μέρος εξουσίας. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν μεγάλο λάθος, όπου και να ανήκουν, γιατί μας το έχει απαγορεύσει ο ίδιος ο Χριστός» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Και δεν θέλουμε να μπούμε μέσα, να κάνουμε εξουσία και δεν θα τα καταφέρουμε αλλά δεν μας επιτρέπεται κιόλας. Αγωνιζόμαστε για τον λαό, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, αναξίως και ανεπιτυχώς πολλές φορές, αλλά χωρίς τέτοιες επιδιώξεις».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η οικονομική κρίση θα ξεπεραστεί, αλλά όχι και η παρακμή της ελληνικής κοινωνίας, λέγοντας: «Όλοι μας έχουμε υποχρέωση, όπου βρισκόμαστε, σε όποια θέση και αν είμαστε, να βοηθάμε αυτό το κίνημα που θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση. Η κρίση θα ξεπεραστεί, η παρακμή φοβάμαι ότι θα υπάρξει πολύ καιρό ακόμα, διότι τη βλέπουμε την παρακμή σε πάρα πολλά κομμάτια της καθημερινής ζωής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα