Ιστορική «ερυθρόλευκη» πρόκληση

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο επιστρέφει για το άθλημα του μπάσκετ, έπειτα από 17 χρόνια. Το 1996 διεξήχθη για τελευταία φορά, με τον Παναθηναϊκό να είναι η τελευταία ομάδα που έχει κατακτήσει τη διοργάνωση.

Τώρα, πάλι μία ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός διεκδικεί το τρόπαιο, ως πρωταθλητής Ευρώπης, απέναντι στην πρωταθλήτρια Αμερικής (εκτός ΗΠΑ, φυσικά), Πινέιρος Σκάι. Ο τίτλος θα κριθεί σε δύο παιχνίδια, αφού τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10, 02:00) θα διεξαχθεί το πρώτο και το απόγευμα της Κυριακής (6/10) το δεύτερο, αμφότερα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορετικός νικητής στις δύο αναμετρήσεις, ο πρωταθλητής κόσμου θα κριθεί από τη διαφορά πόντων.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και παραδέχονται ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας σεζόν και βλέπουν αυτά τα παιχνίδια ως ένα καλό τεστ για τα πρώτα ματς της περιόδου, θέλουν να κατακτήσουν το κύπελλο. «Έχει μεγάλη σημασία ως τίτλος, όχι τόσο επειδή τον πήρε ο Παναθηναϊκός. Είναι τεράστια τιμή για μας να βρισκόμαστε εδώ ως καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Δεν εκπροσωπούμε μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή είμαι ευτυχισμένος που αποτελώ μέλος αυτού του οργανισμού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που εκπροσωπούμε την Ελλάδα και την Ευρώπη στην αναβίωση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Η οργάνωση και η φιλοξενία εδώ είναι πολύ καλές και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Είμαστε προετοιμασμένοι για να δώσουμε δύο πολύ δυνατά παιχνίδια», δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν υπολογίζει τους τραυματίες Λο, Παπαπέτρου και Μαυροειδή, τόνισε από τη μεριά του: «Για μας είναι ιδιαίτερη τιμή που συμμετέχουμε στην αναβίωση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και για μας είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε μία τόσο όμορφη χώρα, που αγαπά τον αθλητισμό, όπως η Βραζιλία. Νιώθουμε περήφανοι που εκπροσωπούμε και την Ευρώπη σε αυτό το θεσμό. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εκπροσωπήσουμε την ομάδα μας και το ευρωπαϊκό μπάσκετ με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, κάθε μέρα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Αυτά τα παιχνίδια, τα οποία έχουν και πιο επίσημη μορφή, θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη χημεία μας».

Η Πινέιρος είναι μία ομάδα με ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια στη Λατινική Αμερική. Προπονητής της είναι ο 65χρονος Κλαούντιο Μορτάρι, ενώ ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης της είναι ο 36χρονος Αμερικανός γκαρντ, Τζο Σμιθ. «Είναι μεγάλη χαρά που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε για το Διηπειρωτικό κύπελλο. Θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης», δήλωσε ο προπονητής των Βραζιλιάνων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Το ρόστερ της Πινιέιρος:
#8 Μόρο 2,09 μ., C, 29 χρ.
#9 Παουλίνιο 1,83 μ., G., 29 χρ.
#10 Τζο Σμιθ 1.93 μ. G, 36 χρ.
#12 Ραφαέλ Μινέιρο 2.09 F/C. 25χρ.
#14 Λούκας Ντίας 2.07μ. F. 18 χρ.
#16 Ουμπέρτο 1,94 μ. G. 18 χρ.
#20 Μπρόυνο Καμπόσιο 2.02μ., F 18χρ.
#24 Σαμέλ Στόουλγουορθ 1,94μ. G 33 χρ.
#25. Μπρούνο Μορτάρι 1,86μ. G 33 χρ.
#26. Στιβ Τοϊλόι 2.03μ. C 26χρ.
#41 Αντρέ Μπάμπου 2.05μ. C. 34χρ.
#45 Τζόναθαν Ταβερνάρι 1,98 F. 26 χρ.
Προπονητής: Κλαούντιο Μορτάρι

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα