Ισχυρή έκρηξη στο μετρό του Σαντιάγκο στη Χιλή- Δεκάδες τραυματίες

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στη Χιλή και πιο συγκεκριμένα σε ένα σταθμό του μετρό στο Σαντιάγο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν θύματα, αλλά μόνο τραυματίες που ανέρχονται στους 14. Η κυβέρνηση της χώρας  από την πλευρά της μίλησε για επίθεση των τρομοκρατών.

«Είναι μια πράξη που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Αλβάρο Ελιζάντε. Δύο νεαρά άτομα που διέφυγαν με όχημα την ώρα που αποκλείστηκε η γραμμή του μετρό από αστυνομικές δυνάμεις, θεωρούνται ύποπτα.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι (τοπική ώρα) σε μια εμπορική περιοχή στο σταθμό Εσκουέλα Μιλιτάρ που βρίσκεται κοντά στη στρατιωτική ακαδημία του Σαντιάγο. Η γραμμή αυτή του μετρό θεωρείται η πιο πολυσύχναστη στη πρωτεύουσα της Χιλής.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά με ωρολογιακό μηχανισμό που είχαν τοποθετηθεί σε ένα κάδο απορριμμάτων.   Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.   Ταυτόχρονα η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπασελέ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και χαρακτήρισε την επίθεση “φρικτή τραγωδία”. «Αλλά η Χιλή είναι και θα συνεχίσει να είναι μια ασφαλής χώρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα