Κάποιοι παρακαλάνε για νταμπλ του Ολυμπιακού!

Εξαιρετικά προνομιούχα θα αποδειχθεί η τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος (η δεύτερη των Play Off) σε περίπτωση που κατακτήσει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο Ελλάδας και πανηγυρίσει το νταμπλ!

Η Super League εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποσαφηνίζει τον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, είτε πάρει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο, είτε η Skoda Ξάνθη. Όπως και να έχει, οι ομάδες που μετάσχουν στα Play Off πρέπει να παρακαλάνε να πάρει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο, διότι με αυτόν τον τρόπο όλες οι θέσεις (πλην του πρώτου των Play Off που ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελικό θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League) θα είναι πιο προνομιούχες. Αν μάλιστα πάρει η Skoda το τρόπαιο, τότε η τελευταία θέση των Play Off δεν θα δίνει καν ευρωπαϊκό εισιτήριο, διότι θα το καρπωθεί η Skoda ως Κυπελλούχος και μάλιστα θα παίξει απ’ ευθείας στους ομίλους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super Legue

  • ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α

Αν o ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας τότε οι ομάδες που αγωνίζονται στα Super League ΟΠΑΠ Play Off 2015, θα συμμετάσχουν, βάσει της κατάταξής τους στα Play Off, στους αντίστοιχους γύρους των διοργανώσεων UEFA Champions League και UEFA Europa League.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Θέση στις Ελληνικές Διοργανώσεις Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις
Πρωταθλητής Ελλάδας Όμιλοι UEFA Champions League
1η θέση Play – Off 3ος Προκριματικός UEFA Champions League
2η θέση Play – Off Όμιλοι UEFA Europa League
3η θέση Play – Off 3ος Προκριματικός UEFA Europa League
4η θέση Play – Off 2ος Προκριματικός UEFA Europa League

 

  • ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β

Αν η SKODA ΞΑΝΘΗ κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας τότε θα συμμετάσχει στους Ομίλους UEFA Europa League και οι ομάδες που αγωνίζονται στα Super League ΟΠΑΠ Play Off 2015, θα συμμετάσχουν, βάσει κατάταξής τους στα Play Off, στους αντίστοιχους γύρους των διοργανώσεων UEFA Champions League και Europa League.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Θέση στις Ελληνικές Διοργανώσεις Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις
Πρωταθλητής Ελλάδας Όμιλοι UEFA Champions League
1η θέση Play – Off 3ος Προκριματικός UEFA Champions League
2η θέση Play – Off 3ος Προκριματικός UEFA Europa League
3η θέση Play – Off 2ος Προκριματικός UEFA Europa League
4η θέση Play – Off

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα