Κάρλος Ζέκα ο Έλληνας

Ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη του Ιούλη του 2011. Ήταν άσημος τότε και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια. Σήμερα, μετά από 5,5 χρόνια παραμονής στη χώρα μας και στον Παναθηναϊκό, δικαιούταν να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Και την απέκτησε!

O Πορτογάλος μέσος του «τριφυλλιού» είναι επισήμως και λίγο… Έλληνας, αφού ορκίστηκε εις την πατρίδα και έβαλε την υπογραφή του στα απαραίτητα έγγραφα. Η διαδικασία έλαβε χώρα στη Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης Ανατολικής Αττικής και σηματοδοτεί τη δυνατότητα συμμετοχής του 28χρονου μέσου στην Εθνική μας ομάδα.

 

Ο Ζέκα πριν από 5,5 χρόνια όταν παρουσιαζόταν από τον ΠΑΟ

Όλα δείχνουν πως θα κληθεί από τον Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος χρειάζεται πέρα από κάθε αμφιβολία παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Ζέκα. Στα υπόψη του Γερμανού προπονητή είναι και ο Μανώλης Σιώπης ο οποίος εντυπωσιάζει με τον Πανιώνιο.

Η περίπτωση του Κάρλος Ζέκα θυμίζει αυτή του Ντανιέλ Μπατίστα που ήταν κι αυτός λίγο… Πορτογάλος (καταγόταν από το Πράσινο Ακρωτήρι)  και είχε ελληνοποιηθεί το 1994, όντας στην Ελλάδα οκτώ χρόνια (είχε έρθει το 1996 για λογαριασμό του Εθνικού).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα