Κίνδυνος τιμωρίας για τον Ολυμπιακό

Το δις εξαμαρτείν, ουκ… ομάδας σοφής! Για δεύτερη φορά, ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στον Βίτορ Περέιρα να παραβρεθεί στη συνέντευξη Τύπου σε αγώνα για το κύπελλο Ελλάδος, γεγονός που, βάση του ΚΑΠ, επισύρει την τιμωρία της ομάδας και του Πορτογάλου.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δεν έδωσε το «παρών» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με τον Τύρναβο, για τη φάση των «16» του κυπέλλου. Το ίδιο είχε συμβεί και στον αγώνα του προηγούμενου γύρου, κόντρα στον Φωστήρα, με το αιτιολογικό ότι το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο καλύπτει τηλεοπτικά τους αγώνες, συνεργάζεται με τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος είναι πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ανεξάρτητα με τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο ομάδων, και το… μπέρδεμα με τα κανάλια και τους σχολιασμούς των δημοσιογράφων τους, ο ΚΑΠ αναφέρει ρητώς την υποχρεωτική παρουσία των προπονητών στη συνέντευξη Τύπου. Συγκεκριμένα, το άρθρο 29 του Κώδικα αναφέρει στα σχετικά εδάφια:

γ) Ο παρατηρητής του αγώνα είναι υπεύθυνος για την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων που θεσπίζονται από την παρούσα διάταξη και υποβάλει σχετική έκθεση στην ΕΠΟ.

δ) Σε περίπτωση μη εμφάνισης του προπονητή στη συνέντευξη τύπου ή του ποδοσφαιριστή στο flash interview, επιβάλλονται από το δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ οι ακόλουθες ποινές:

δα) στον προπονητή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τέσσερις αγωνιστικές ημέρες.

δβ) στον ποδοσφαιριστή ποινή αποκλεισμού μέχρι τέσσερις αγωνιστικές ημέρες.

δγ) στην ΠΑΕ ποινή ύψους μέχρι 20.000 ευρώ.

ε) Σε περίπτωση υποτροπής διπλασιάζεται η χρηματική ποινή.

Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, το οποίο μπορεί να φτάσει και τις 80 χιλιάδες ευρώ, ο Βίτορ Περέιρα με ποινή 8 (οκτώ) αγωνιστικών αποκλεισμού από τον πάγκο του και ο ποδοσφαιριστής (πιθανόν ο αρχηγός ή όποιος είχε δηλωθεί πως θα παραβρεθεί στη συνέντευξη Τύπου) από 4 έως και 8 αγωνιστικές, αν ήταν ο ίδιος και στους δύο αγώνες!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα