Και άλλη αναβολή στη δίκη των μικροπωλητών της ΑΣΟΕΕ

Για τις 2 Οκτωβρίου 2014 αναβλήθηκε τελικά η δίκη των δεκατριών συλληφθέντων κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης γύρω από την ΑΣΟΕΕ, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκε για τους μικρέμπορους χωρίς άδεια. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ένας Έλληνας φοιτητής. Αιτία της τρίτης κατά σειρά αναβολής ήταν η απουσία μεταφραστών.

Οι μετανάστες που διώκονται για αντίσταση κατά της αρχής, απλές σωματικές βλάβες και παράνομο εμπόριο παραμένουν κρατούμενοι για διοικητικούς λόγους παρότι οι 8 από τους 12 διέμεναν νόμιμα στη χώρα ως αιτούντες πολιτικό άσυλο. Η αστυνομία όμως τους κρίνει επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και τους επέστρεψε στην Αμυγδαλέζα και στο Α.Τ. Ομόνοιας μέχρι να κριθεί αν δικαιούνται διεθνή προστασία. Παράλληλα κρατούνται προς απέλαση άλλοι τέσσερις μετανάστες που βρέθηκαν χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας ΑΣΟΕΕ, το χρονικό της αστυνομικής επιχείρησης ξεκίνησε την Τρίτη 8 Απριλίου γύρω στις 11:00 το πρωί, όταν ομάδα Χρυσαυγιτών με αντικείμενα στα χέρια επιτέθηκε σε μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονταν έξω από την ΑΣΟΕΕ, ενώ προσπάθησαν να αποκλείσουν ανεπιτυχώς την είσοδο του Πανεπιστημίου. «Λίγο αργότερα, η επίθεση των χρυσαυγιτών ενισχύεται από ασφαλίτες, Δελτάδες και ΜΑΤ, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή, κατά το οποίο χτυπάνε κόσμο αδιάκριτα και τελικά συλλαμβάνουν έναν φοιτητή και δώδεκα μετανάστες», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα