Και πώς να χάσει το ρεκόρ;

 

Στον πυρετό των μεγάλων ρεκόρ κινείται ο Ολυμπιακός του 2015, καθώς μετά την ένατη συνεχόμενη νίκη του κόντρα στη Βέροια το βράδυ του Σαββάτου, εξακολουθεί να απειλεί το απόλυτο ρεκόρ ξεκινήματος ελληνικής ομάδας στο πρωτάθλημα, το οποίο κατέχει ο Ολυμπιακός του 1966 με πρωτομάστορα τον Μάρτον Μπούκοβι.

Για να σπάσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας το ρεκόρ θα πρέπει αρχικά να νικήσουν τον Ηρακλή, στη συνέχεια να περάσουν από το «Απόστολος Νικολαϊδης» με αντίπαλο τον ΠΑΟ και τέλος να νικήσουν τον Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο. Εφικτός ο στόχος, αρκεί βέβαια, να κάνουν το μεγάλο «διπλό» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τότε, το 1966, ο ΟΣΦΠ πέτυχε το 11 στα 11 με επτά εντός έδρας ματς και συνολική διαφορά τερμάτων 24-5. Φέτος μέχρι στιγμής τα γκολ στις εννέα νίκες είναι 26-4, άρα αν σπάσει το ρεκόρ θα είναι και με καλύτερη συγκομιδή τερμάτων.

Ο Ολυμπιακός έτσι όπως πάει ενδέχεται να σπάσει και το απόλυτο σερί συνεχόμενων νικών οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο μαραθώνιο, το οποίο κατέχει η ΑΕΚ της σεζόν 2002-2003 όταν πέτυχε δώδεκα νίκες στη σειρά με τέρματα 43-11.

Εννοείται πως απόλυτος στόχος είναι το αήττητο πρωτάθλημα, που στην Ελλάδα έχει καταφέρει μόνο ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1963-64, ο οποίος μάλιστα την τελευταία αγωνιστική νίκησε τον Ολυμπιακό 0-1 μέσα στο Φάληρο σε ένα νευρικό παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν απλά τη νίκη γοήτρου για να μην επιτρέψουν στους πράσινους το ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφεραν!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα