Και τώρα μοντάρισμα και… ξεσκαρτάρισμα!

Υπερφόρτωση παικτών υπάρχει στην ΑΕΚ, αφού στο ρόστερ της υπάρχουν αυτή τη στιγμή 35 ποδοσφαιριστές, νούμερο με το οποίο δεν μπορεί να δουλέψει ο Τραϊανός Δέλλας. Πρόθεση του προπονητή της «Ένωσης» δεν είναι να μείνει με 25 μόλις παίκτες και να τραβάει τα μαλλιά του σε περίπτωση τραυματισμών ή τιμωριών, αλλά οι 35 είναι πολλοί και εντός των ημερών ξεκινά η διαδικασία ξεσκαρταρίσματος.

Ακλόνητοι οι τερματοφύλακες

Η τετράδα των τερματοφυλάκων δεν δείχνει να αλλάζει. Η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ της δύο πορτιέρο που θα παλέψουν για τη φανέλα του βασικού, τον Ανέστη και τον Μπαρόχα, έναν ετοιμοπόλεμο, τον Βούρα, και μία χρυσή εφεδρεία, τον Ντούνη. Για την ώρα προβάδισμα έχει ο Μπαρόχα, αλλά οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ανέστη στα φιλικά και το περσινό καλό του τελείωμα στο πρωτάθλημα του δίνουν πόντους.

Εννέα στους δέκα αμυντικοί οι παραμένοντες

Ο «κολοσσός» διαθέτει μία δεκάδα ποδοσφαιριστών για την άμυνα και φαινομενικά είναι καλυμμένος από όλες τις απόψεις. Στο κέντρο της οπισθοφυλακής δεσπόζουν οι Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Άρθο και Λαμπρόπουλος. Λείπει η εμπειρία, αφού μόνο ο Άρθο πλησιάζει τα 30, ωστόσο η παρουσία των περισσοτέρων «διδύμων» κεντρικών αμυντικών στα φιλικά ήταν θετική, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περσινή παρουσία της «κιτρινόμαυρης» άμυνας στα θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όπου τα πήγε πολύ καλά! Αριστερά υπάρχουν οι Σοϊλέδης και Ντίντακ και δεξιά οι Γκάλο, Μπακάκης και Βασιλαντωνόπουλος. Ως δέκατος αμυντικός λογίζεται ο Σβάρνας που ίσως δοθεί δανεικός.

Συνωστισμός στη μεσαία γραμμή

Εκεί που γίνεται πραγματικά χαμός είναι ο χώρος της μεσαίας γραμμής. Πέντε παίκτες (συν τον αμυντικό Τζανετόπουλο που αποδεδειγμένα παίζει και ως «κόφτης») μπορούν να προσφέρουν στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Πρόκειται για τους Γιόχανσον, Κορδέρο, Σιμόες, Ανάκογλου και Ανδρεόπουλο. Οι τέσσερις πρώτοι είναι σίγουροι για το ρόστερ της νέας σεζόν, ενώ και ο Ανδρεόπουλος φαίνεται να κερδίζει την παραμονή του. Ως δημιουργικά χαφ λογίζονται οι Γροντής, Ζόριτς, Μάνταλος, Μπουονανότε, Φαγιέ, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα και Βάργκας. Οι Φαγιέ, Ζόριτς και Γροντής είναι υποψήφιοι για δανεισμό.

Στην επίθεση σαν κάτι να λείπει

Μπροστά η ΑΕΚ διαθέτει μία τετράδα ποδοσφαιριστών, αλλά ο ένας –ο Μπρέσεβιτς– παρά το ότι έχουν περάσει 5,5 μήνες από τη μεταμόσχευση μηνίσκου και χόνδρου, δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην ενεργό δράση, οπότε στην πραγματικότητα οι ετοιμοπόλεμοι είναι τρεις. Τζιμπούρ, Κρισάντους και Αραβίδης. Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ δεν δείχνει να έχει το εύκολο γκολ. Ο Τζιμπούρ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός ανά περιόδους σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, αλλά του λείπει η αξιοπιστία και η σταθερότητα. Ο Αραβίδης είναι φιλότιμος, μαχητικός και πωρωμένος με την ομάδα του, αλλά δεν είναι το φορ κανόνι, παρά τα 20 περσινά του γκολ και την αποτελεσματικότητά του και στα παιχνίδια με τις ομάδες της Super League (ΟΣΦΠ, Κέρκυρα, Ατρόμητος). Ο Κρισάντους, τέλος, στατιστικά έχει πετύχει αρκετά γκολ σε σχέση με τα λεπτά συμμετοχής του, αλλά δεν προκαλεί εμπιστοσύνη.

Τέσσερις ή πέντε θα δοθούν δανεικοί

Αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ έχει εγκαταλειφτεί η ιδέα απόκτησης αμυντικού, διότι και μεμονωμένα τα μπακ πάνε καλά, και η αμυντική λειτουργία είναι σε σωστό δρόμο, ενώ υπάρχει πάντα και το δίδυμο Γιόχανσον, Σιμόες, που όπως και να το κάνουμε βοηθά την άμυνα. Υπάρχει στα υπ’ όψιν η μεταγραφή ενός εξτρέμ, αλλά και ενός σέντερ φορ. Αν τυχόν αποκτηθεί έστω και ένας από τους δύο, τότε η ΑΕΚ μάλλον θα προχωρήσει στον δανεισμό 4-5 παικτών. Το θέμα, ωστόσο, είναι λεπτό, καθώς η ΑΕΚ δεν θέλει να δανείσει παίκτες σε ομάδες της Super League, οπότε πρέπει να ψάξει καλές ομάδες της Football League. Η υπό παραχώρηση τετράδα αποτελείται από τους Σβάρνα, Ζόριτς, Φαγιέ και Γροντή, με τον τελευταίο, ωστόσο, να έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του με τις εμφανίσεις του στα φιλικά. Εσχάτως, στην ομάδα προστέθηκαν τρεις παίκτες από τις Ακαδημίες (Βλαχομήτρος, Μαρκοπουλιώτης και Γαλανόπουλος), ενώ ακυρώθηκε και ο δανεισμός του Πεταυράκη στον Άρη. Με αυτή την τετράδα ποδοσφαιριστών ο αριθμός έφτασε τους 35, γεγονός που ωθεί τον Δέλλα σε περικοπές…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα