Ο ξεχασιάρης (πρώην) υπουργός και η ΕΠΟ που ποιεί τη νήσσα

 

Ή ξέχασε τι είχε διαμηνυθεί μεταξύ του ιδίου και των ανθρώπων της UEFA και της FIFA, ή δεν κατάλαβε τι συνεννοήθηκε. Αναφερόμαστε στον – πρώην πλέον – Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος προειδοποίησε στις 18 Αυγούστου τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη ότι θα τους αποβάλει από τις διοργανώσεις.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν μπορεί και δεν μπορούσε να το κάνει ο Σταύρος Κοντονής, όχι επειδή η κυβέρνησή του παραιτήθηκε, αλλά επειδή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού μιλά μόνο για ορισμό τακτικών δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές και όχι στο Διαιτητικό Δικαστήριο (που είναι κάτι σαν το εγχώριο CAS). Θα μας μείνει η απορία για το αν απλά δεν το κατάλαβε, ή αν το ξέχασε…

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ αντιλαμβανόμενοι την άγνοια του πρώην Υφυπουργού και βλέποντας ίσως ότι η χώρα πάει για εκλογές, «εποίησαν τη νήσσα» επί τρεις εβδομάδες, αγνοώντας το έγγραφο του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τους προτεινόμενους δικαστές των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Επιτροπών που κατ’ αποκλειστικότητα αποκαλύπτει η «Α». Θυμίζουμε πως η Ομοσπονδία ήθελε με νύχια και με δόντια να αποφύγει τον ορισμό δικαστών από την Πολιτεία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων κι όταν οι άνθρωποί της σε συνδυασμό με τον κ. Κοντονή παραλίγο να θέσουν την Ελλάδα εκτός ποδοσφαιρικού χάρτη. Τελικά τους «έκατσε κουτί» η πολιτική αστάθεια και η άγνοια του πρώην Υφυπουργού.

Σας παραθέτουμε σε αποκλειστικότητα, για του λόγου το αληθές, το έγγραφο του ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με υπογραφή του προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως, Σπυρίδωνα Γεωργουλέα και Αριθμό Πρωτοκόλλου: 7520 της 30/7/2015:

Προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Κοιν: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σας γνωρίζουμε ότι δυνάμεις της υπ’ αριθ. 515/2015 Πράξεως του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και της υπ’ αριθμ. 3/2015 Ολομέλειας των Δικαστών του Πρωτοδικείου Αθηνών, δια των οποίων προτείνονται ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου κατά τα οριζόμενα από τη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 1 Ν. 4326/2015 «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» οι:

Α. Βασίλειος Πορτοκάλης, Ιωάννα Κουκουράκη, Δημήτριος Σκουτέρης, Νικόλαος Ζαγοριανός, Φώτιος Βλάχος, Κωνσταντίνος Δεμέστιχας, Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος, Παναγιώτης Λεβενιώτης, Κωνσταντίνα Γεωργούλια και Ευδοκία Κουμούτσου, Πρόεδροι Πρωτοδικών Αθηνών.

Β. Αλκιβιάδης Φερεσίδης, Μαρίνα Μπόζνου, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Ελένη Κηπουρού, Ευάγγελος Χατζίκος, Γλυκερία-Λουίζα Ιωαννίδου, Σωτήριος Τσουβαλάς, Μιχαήλ, Χαριάτης, Ολυμπία Γραμματικοπούλου, Παναγιώτης Γκιόκας, Θάλεια Κυριακίδη, Αικατερίνη Τσέλιου, Μαγδαληνή Σακέτου, Στέλλα Δραγατσίκη, Μαρία Σοφού, Βασιλική Καρακώστα, Χριστίνα Ρούτη, Ελένη Σφήκα, Σπυρίδων Καποδίστριας, Δημήτριος Νικητόπουλος, Μαρία Σκολαρίκη και Αντώνιος-Ελευθέριος Βόμβας, Πρωτοδίκες Αθηνών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα