Ο Βασίλης «τετραγώνισε» τον κύκλο της κονόμας… Ο Μάκης στα χνάρια του;

Πιστός στην οικονομική κοσμοθεωρία του Βασίλη Γκαγκάτση, «κάθεσαι και το χρήμα έρχεται μόνο του», (που ως πρόεδρος της ΕΠΟ έχτισε δύο βίλες χωρίς ν’ ασκεί το επάγγελμα…), ο υιός Μάκης θα πάει ως άμισθος στην ΕΠΟ περιφρονώντας τα 15 χιλιάρικα το μήνα από τον Ιβάν, για να παίξει κι αυτός στο ίδιο γήπεδο, την ίδια μπάλα; Δεν θέλει τον Φιλιππούση γιατί του χαλάει αυτά τα σχέδια;

Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με την οικονομία σου λένε αυτοί οι οικονομολόγοι που βγαίνουνε στην τηλεόραση.. Ο Στουρνάρας είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Μεγάλη θέση. Πρέπει να τα μιλάς φαρσί τα οικονομικά για να γίνεις διοικητής. Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι υπουργός Οικονομικών. Κι αυτός τα παίζει στα δάκτυλα τα οικονομικά. Κι ο Μητσοτάκης οικονομικά σπούδασε εκτός των άλλων. Μάλιστα.

Όλοι αυτοί δεν πιάνουνε μία μπροστά στον Βασιλάκη τον Γκαγκάτση, σου λέω εγώ και δεν κάνω πλάκα. Ο Βασιλομπίλαρος είναι ο Κέινς και ο Φρίντμαν μαζί της Ελλάδας κι έπρεπε να είναι διορισμένος στο δημόσιο και με τρελά λεφτά. Να έχει και τον Μάκη για βοηθό.

Σε έναν χρόνο το πολύ, η Ελλάδα θα είχε κονομήσει όλη. Από τα μπατζάκια θα τρέχανε τα ευρώ. Και χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει κανένας. Αυτή είναι η μεγάλη θεωρία της οικονομίας του Βασίλη και πάει να την ακολουθήσει και ο Μάκης. Το ένα πόδι απάνω στο άλλο, πολυθρονάρα και στοχασμός πως θα κονομήσει.

Ο Βασιλομπίλαρος, ας πούμε, είναι δικηγοράρα και δεν πάτησε ποτέ το ποδάρι του στα δικαστήρια όταν ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ. Και τότε στην αρχή, που ήταν δικηγόρος του ΠΑΟΚ, έλεγε στους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τα δικαστικά, να μην ξεχάσουν να γράφουν και το όνομά του. Γκαγκάτσης. Βασίλης Γκαγκάτσης.

Δυο σπιταρόνες χτύπησε ο Μπιλ, ένα στο Μαρκόπουλο και το άλλο στην Εύβοια. Και χωρίς να κάνει τίποτα. Μπορεί ο Χατζηδάκης και οι άλλοι να κάθονται όλοι την ημέρα και να φτιάχνουνε σπιταρόνες; Με την καμία σου λέω εγώ έτσι και δεν δουλέψουνε. Ενώ ο Μπιλ, δεν έβαλε μόνο το δάκτυλο στο μέλι της δικηγορίας, αλλά πήρε ολόκληρο το βάζο στο σπίτι του. Παστρικιές δουλειές.

Και τι δουλειά έκανε ο Γκαγκάτσης; Πρόεδρος στην ΕΠΟ. Δεν υπάρχει καλύτερη δουλειά. Αμισθί θέση είναι η πρόεδρος. Ο Βασίλης παρείχε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Τώρα, αν έκανε τίποτα νταραβέρια με το Travel Plan και την κάρτα υγείας, που καταδικάστηκε κιόλας, όλα στο παιχνίδι της οικονομίας είναι κι αυτά. Πάντα στην οικονομία υπάρχει ένα ρίσκο. Έτσι λένε οι μορφωμένοι.

Κι αφού ο Βασίλης έβαλε τις βάσεις της προσωρινής οικονομικής ευρωστίας, έρχεται από πίσω ο υιός ο αγαπητός. Να γίνει κι αυτός πρόεδρος στην ΕΠΟ, να λύσει και το πρόβλημά του για μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και της ομοσπονδίας, που την χαντάκωσε ο Μπαλτάκος. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθαρίζει μια 15άρα το μήνα από τον Ιβάν, αλλά σύμφωνα με την οικονομική θεωρία του μπαμπά, αυτά είναι ψίχουλα. Σιγά, μην κάτσει να δουλέψει για 15 χιλιάρικα του μήνα. Η ΕΠΟ, σου λέει, είναι η ευκαιρία για αναγνωρισιμότητα και προσέλκυση πελατείας ως δικηγόρος. Κι εκεί που αρχίζει να το συζητάει ο Μάκης, το πετάει το τρίποντο.

Θέλει μισθό για να είναι υποψήφιος. Επί Βασιλειάδη, ο Γραμμένος κονομούσε 5 χιλιάρικα. Ο Αυγενάκης τα’ κοψε. Αμισθί, σου λέει. Στην θεωρία της οικονομίας – πατέντα των Γκαγκάτσηδων, δεν υπάρχει αμισθί. Ο Μάκης θα μπορούσε να κάνει αυτή την υποχώρηση και να κατέβει χωρίς λεφτά, μόνο αν σουτάρανε τον Φιλιππούση. Εύκολο είναι, όμως, να σουτάρει ο Μελισσανίδης στον Φιλιππούση;

Ο Μάκης φαίνεται να διδάχτηκε πολλά από τις φευτομαγκιές του Μπαλτάκου. Φίλοι είναι τα κουβεντιάσανε. Ο Τάκις πέρασε από την γενική συνέλευση να παντελονιάσει μια 200άρα ως αποζημίωση. Έτσι και δεν υπήρχε ο Τζαφέρης να το φρενάρει το πράγμα, μπορεί να πηγαίνανε όλοι φυλακή αυτοί οι βλαχοπρόεδροι του «ναι σε όλα» και χωρίς να σκαμπάζουνε γρι. Έτσι είναι. Κι ο Μάκης, έτσι και θελήσει να εφαρμόσει την πατέντα του Βασίλη, δεν μπορεί να το κάνει, αν είναι εκεί οι Ιάκωβος και του βάζει φρένο. Γι αυτό κι έβαλε όρο να φύγει από εκτελεστικός, για να μπορεί να παίζει μπάλα μόνος του. Κι ο Μπάρτζης να φύγει, για να έρθει ο Μπαλτάκος. Ασύγκριτο κι άχαστο δίδυμο Μάκης Γκαγκάτσης και Μπαλτάκος στην ΕΠΟ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα