Βγαίνουν τα μεγάλα «πιστόλια»

Πέντε αγωνιστικές θέλει το πρωτάθλημα για το τέλος και όλες οι ομάδες ψάχνονται στην πιάτσα, γιατί δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει ακόμα και με τον Νογκέιρα στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ενώ στην Ουκρανία ο Σεφτσένκο περνάει τους διαιτητές από ανιχνευτή ψεύδους

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε. Και παίζουν στο Καραϊσκάκη αύριο βράδυ. Τι χαμπάρια μάστορα; Ο ένας είναι στα όρη στα βουνά από ψυχολογία, αλλά από κούραση, άστα να πάνε. Έπαιξε 120 λεπτά μπάλα, πτώματα οι παίκτες του. Και δεν είναι μόνο αυτό. Φύγανε από το γήπεδο κατά τις δυο και βουρ για το αεροδρόμιο. Κατά τις 6.30 το πρωί κατέβηκαν στο Βενιζέλος.

Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκούραστος. Θεατής ήτανε στο παιχνίδι με την Μπριζ. Έτσι που τρέχανε οι Βέλγοι, τι τύχη να έχει ο ΠΑΟΚ, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Σαν να τρέχει μια Φεράρι δίπλα με Φιατάκι 500αρι. Και λέγανε οι ειδήμονες της δεκάρας, ότι η Μπριζ θα την καταπιεί η Τούμπα. Και καλά, ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ο 12ος παίκτης και άλλες τέτοιες παπαριές. Πρώτα το Σαββιδοτεχνείο έγραφε ότι η κλήρωση ήταν καλή. Μετά, το 1-0 στο Βέλγιο, θα το γυρίσουμε στην Τούμπα, καλό σκορ είναι το 1-0. Πήγανε παρακάτω ότι η Μπριζ έρχεται με απουσίες, έδεσε το παραμύθι, ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε στον ημιτελικό. Να μην ξεφύγω, όμως. Για το ματς στο Φάληρο θα σου μιλήσω. Για την διαιτησία.

Ξεκούραστος, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ, Ξεκούραστος, αλλά ράκος. Κι όχι μόνο ράκος, αλλά και χάλια μαύρα τον τελευταίο μήνα. Ήττα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με τεσσάρα, ήττα από τον Άρη, ισοπαλία με την ΑΕΚ επειδή κοιμήθηκε ο Θεός στο τελευταίο λεπτά. Αυτός ο ΠΑΟΚ πήγε να παίξει και να αποκλείσει την Μπριζ.

Και βάζει ο Μάνταλος σε συνεργασία με τον Φρόιντφελντ, έναν Πορτογάλο διαιτητή, ονόματι Νογκέιρα ή κάπως έτσι. Σάμπως έχει σημασία; Δεν μπόρεσαν να βρούνε elite διαιτητή, όπως στο ΑΕΚ ΠΑΟΚ και φέρνουνε αυτόν τον Πορτογάλο. Κοροϊδία στα μούτρα, δηλαδή. Τον Γερμανό Στίλερ στη Φιλαδέλφεια, έναν Νογκέιρα στο Φάληρο. Ίσα κι όμοια, δηλαδή, ο Πορτογάλος με τον Γερμανό.

Κι εντάξει. Ο Ολυμπιακός το πήρε απόφαση ότι όσο και να φωνάξει, άκρη δεν βγαίνει με τον Μάνταλο. Ο Σταύρος έχει τάματα στον Άι Γιάννη, δεν αλλάζει. Πρέπει να τα εκπληρώσει. Και καλά κάνει, δηλαδή. Γι αυτόν τον βάλανε εκεί. Για τα τάματα στην Παναγία και τους άλλους αγίους.

Η ΑΕΚ δεν έπρεπε να διαμαρτυρηθεί γιατί ο Μάνταλος όρισε Β’ εθνικής διαιτητή από την Πορτογαλία; Δεν φοβάται ότι μπορεί ο Νογκέιρα να κάνει καμιά κουτσουκέλα; Επειδή είναι άπειρος, δηλαδή, όχι ότι και καλά θα είναι ματιασμένος. Δεν φοβάται; Αν νικήσει ο ΠΑΟΚ με  καμία πιστολιά του Πορτογάλου, πάλι πρώτος θα είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Δεν την απασχολεί την ΑΕΚ, τι μέρους του λόγου είναι ο Πορτογάλος; Είναι παιδί του Μέλο με το μέλι Περέιρα, μήπως; Και στο φινάλε – φινάλε; Γιατί διαιτητής από την Πορτογαλία; Χάθηκαν οι άλλοι; Ποιος έχει πρόσβαση στους Πορτογάλους διαιτητές; Την ΑΕΚ, πάντως, την συμφέρει να χάσει ο ΠΑΟΚ. Λογικό είναι. Μπορεί να είναι δυο βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ, αλλά οι του Ιβάν έχει ένα ματς λιγότερο.

Κι όχι μονάχα αυτό, μάστορα. Είναι και το άλλο. Τώρα που προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, στερέψανε οι ημερομηνίες. Μέχρι και το Άγιον Πάσχα μπορεί να βάλουνε τον Ολυμπιακό να παίξει. Κι είναι να παίξει και με την ΆΕΚ το αναβληθέν παιχνίδι. Που ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά και πότε θα παίξεις με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη; Δεν πρέπει η ΑΕΚ να έχει τα μάτια της 14;

Πέντε ματσάκια μείνανε στα play off. Όλοι είναι με την αγωνία μήπως βγούνε τα μεγάλα πιστόλια. Πέντε παιχνίδια, ίσον τίποτα. Είναι δυνατόν να κοιμάται ήσυχος ο Μελισσανίδης, ότι δεν θα γίνει κανένα παπατράκ; Ο Αλαφούζος κοιμάται τα βράδια που τον σφυρίζει ο Ευαγγέλου στην Λαμία; Για τον Μαρινάκη θέλω να σου πω ότι το πήρε απόφαση ότι πρέπει να κερδίζει και τους διαιτητές. Και με τον Ιβάν, τι χαμπάρια, μάστορα;

Στην Θεσσαλονίκη ήρθε ο μικρός Γιωργάκης για να δει το ματς με την Μπριζ, αλλά να ενημερωθεί κιόλας για το τι παίζει και να τα μεταφέρει στον Ιβάν. Και τι έγινε μόλις άκουσε ο Γιωργάκης από τον Μάκη τον Γκαγκάτση ότι τον ΠΑΟΚ τον σφυρίζει Πορτογάλος διαιτητής; Πώς το πήρε; Όχι καλά. Αυτό μαθαίνω εγώ. Ούτε και ο Μάκης το πήρε καλά, ούτε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Γιατί; Γιατί, λένε, ότι η ΑΕΚ είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον Περέιρα τον πρώην αρχιδιαιτητή. Το μυαλό τους πάει παντού. Σου είπα το γιατί. Πέντε αγωνιστικές για την κούπα έμειναν και όλα παίζονται. Μπορεί ν’ αρχίσει το πιστολίδι απ’ εκεί που δεν το περιμένεις και να γίνει χαμός μέχρι το τέλος. Θα δείξει. Πάντως, ο Νογκέιρα θα περάσει από ακτίνες. Μπορεί και να χαλάσουνε φιλίες με τον Πορτογάλο, όχι μόνο συμμαχίες. Και στο τέλος, να μην συνεχίσει να φωνάζει ο Ολυμπιακός, αν ευνοηθεί.

Στου Χαριλάου ο Μάνταλος έβαλε τον Βεργέτη. Αφού ο Καρυπίδης θέλησε Έλληνα διαιτητή και συμφώνησε η ΑΕΚ, όλα καλά. Κι άμα ο Φρόιντφελντ την έγραψε κανονικά την απόφαση της ΕΠΟ και την συμφωνία κυρίως των μεγάλων για elite διαιτητές, κανένα πρόβλημα. Το’ χει γράφει η «Α» και η iapopsi.gr ότι ο Άρης θα δώσει το πρωτάθλημα φέτος. Όλα καλά. Στο Άρης – ΠΑΟΚ θα έρθουνε συνεργεία από όλο τον κόσμο στην Θεσσαλονίκη. Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά η Ελλάδα θρήνησε και τον Άλκη Καμπανό, γιατί πολλοί το ξέχασαν. Που κολλάει τώρα ο Άλκης; Για το ματς Άρης – ΠΑΟΚ μπορεί να κολλήσει από τους βαρεμένους και των δυο ομάδων. Να νομίσουν, δηλαδή, οι ΠΑΟΚτζήδες ότι ο Άρης επίτηδες δεν τα έδωσε όλα με την ΑΕΚ και γι αυτό συμφώνησαν σε Έλληνα διαιτητή, τον Βεργέτη. Κάτι τέτοιο παίζει στα social media με τους ΠΑΟΚτζήδες. Κι άπαξ και δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα, κλάφτα Χαράλαμπε.

Να στο κλείσω. Λοιπόν, μάστορα, είδες τι έκανε στην Ουκρανία ο Αντρέι Σεφτσένκο; Μιλάμε για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στην Ουκρανία, που είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας. Αποφάσισε οι Ουκρανοί διαιτητές να περνάνε από ανιχνευτή ψεύδους. Σε πόλεμο βρίσκεται η Ουκρανία, αλλά γίνονται και πρωταθλήματα εντός κι εκτός της χώρας. Κι οι Ουκρανοί διαιτητές είναι Παναγία βόηθα. Μιλάμε με την γυναίκα αρχιδιαιτητή, κάποια Κατερίνα Μοσούλ και λένε, το και το. Θέλεις να γίνεις διαιτητής; Μάλιστα. Πάρε και αυτό το μηχάνημα για να μην λες ψέματα ότι δεν τα πήρες, ότι δεν μίλησες με τον τάδε παράγοντα. Παστρικά πράγματα, μάστορα.

Εδώ, βέβαια, έτσι και πέσει στο τραπέζι για ανιχνευτή ψεύδους, όλοι θα θεωρήσουν ότι προσβάλει την ανθρώπινη οντότητα και άλλες τέτοιες παπαριές. Ότι είναι ρατσιστικά και τα ρέστα. Κι αν γίνει νόμος του κράτους, πόσοι θα μείνουν στις θέσεις τους και πόσοι θα παραιτηθούνε; Όχι μόνο διαιτητές, αλλά και παράγοντες. Χαμός θα γίνει. Μόνο ο Μπαλτάκος θα μείνει πρόεδρος στην ΕΠΟ, για να θυμίζει σ’ αυτόν τον τόπο πως υπάρχει κι ένας τίμιος Έλληνας που μπορούν όλοι να τον εμπιστεύονται. Αλήθεια θα γράφουνε, ρε. Αφού δεν θα περάσουμε από ανιχνευτή ψεύδους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα