“Και ψεύτες και ανίκανοι”

Σε καθημερινή βάση είναι οι επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε και η Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε το αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά.
«Γκρεμίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι έχει μείνει όρθιο στο χώρο της υγείας. Η κατάσταση στο νοσοκομείο Μετάξα είναι πραγματικά τραγική. Ο χρόνος αναμονής για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη από ακτινοθεραπεία ξεπερνάει τους δύο μήνες. Οι ελλείψεις σε φάρμακα, σε υλικά και σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλη. Μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό οι ελλείψεις ξεπερνούν τους 140 ανθρώπους», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μάλιστα γενίκευσε την αναφορά της προσθέτοντας: «Δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί ο χώρος της υγείας. Η κυβέρνηση φτάνει τώρα, την ώρα που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων, να παίρνει και τα αποθεματικά τους για να αντιμετωπίσει τρέχουσες δαπάνες. Το πάθημα του 2015 δυστυχώς δεν τους έγινε μάθημα. Εξακολουθούν την ίδια τακτική. Διαπραγματεύονται δήθεν σκληρά. Ο λογαριασμός μεγαλώνει και τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι πολίτες με νέα μέτρα, με νέα μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τώρα ετοιμάζεται για το 4ο μνημόνιο. Δυστυχώς δεν είναι μόνο ψεύτες είναι και ανίκανοι».
Ομοιότητες
Πολλές ομοιότητες με το τραγικό για την πορεία της Οικονομίας της χώρας, καλοκαίρι του 2015 βλέπουν στην διαπραγμάτευση του Μεγάρου Μαξίμου, στην Χαριλάου Τρικούπη. Μεταξύ αυτών, η συγκέντρωση αίφνης των αποθεματικών.
«Η περσινή διαδικασία στραγγίσματος κάθε αποθεματικού ξεκίνησε και φέτος με τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, του ΟΑΕΔ και των νοσοκομείων», λένε στο ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας μάλιστα με νόημα ότι πρόκειται για ‘χρωστούμενα αποθεματικά’, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν εκτοξευθεί. «Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνεται μιας δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης, ενώ στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν ότι τα κρατικά ταμεία και πάλι άδειασαν», λένε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αποθεματικά μαζεύονται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις.
Ακριβώς σε αυτή την πίεση που υφίσταται η κυβέρνηση, αποδίδουν και το γεγονός ότι «ο πρωθυπουργός συναινεί σε ολοένα χειρότερες συμφωνίες για την χώρα και τον ελληνικό λαό», όπως λένε. Ειδικά για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ώρες στη Βουλή, υποστηρίζουν ότι θα ήταν αχρείαστο και πως δεν αποτελεί παρά ένα προϊόν της «καταστροφικής διακυβέρνησης» των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.
Υποστηρίζουν, εξάλλου ότι όχι μόνο δεν προστατεύονται οι συντάξεις, όπως διαβεβαίωνε το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας, αλλά αντιθέτως περικόπτονται πολλαπλώς με μόνη εγγυημένη σύνταξη να είναι η πενιχρή ‘εθνική σύνταξη’. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι περικόπτονται ως και οι αναπηρικές συντάξεις, περιγράφοντας εμμέσως την κυβέρνηση ως ανάλγητη απέναντι στο δράμα, αλλά και τις ανάγκες των αναπήρων.
Για τον Ράϊκο

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις απευθείας δημόσιες συμβάσεις με φαστ τρακ διαδικασίες εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραίτηση του προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Δημήτρη Ράικου.
Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη , βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σε δήλωσή του επισημαίνει ότι η παραίτηση του κ. Ράικου έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη φθορά που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση στις Ανεξάρτητες Αρχές. Όταν δεν έχει καταργήσει δια νόμου τις διοικήσεις τους, τις έχει απαξιώσει. Φαίνεται ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου των Δημοσίων Συμβάσεων ενοχλεί την Κυβέρνηση, σημειώνει και καταλήγει:
«Η παραίτηση του κ.Ράικου έρχεται μετά τη σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις με φαστ τρακ διαδικασίες κατά παρέκκλιση του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία ελέγχου τον οποίο έπρεπε να ασκεί η Αρχή. Αυτή η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τους πολίτες, το δημόσιο συμφέρον και για τη λειτουργία των θεσμών.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα