“Κανένας κίνδυνος για καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις”

Στο “Εθνος” παραχώρησε συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που επευτέχθηκε στις Βρυξέλλες.  Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε  ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει πολιτική λύση ακόμα και στο «ανώτατο δυνατό επίπεδο», δηλαδή σε Σύνοδο Κορυφής,  εάν συνεχιστεί η «υπονόμευση» της συμφωνίας. Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση  να υπάρξει πρόβλημα με μη πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ως η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα και συνεπώς περιμένει την τήρησή τους και από την άλλη πλευρά. Εκτίμησε πως στην Ευρώπη υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν ρήξη μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, με στόχο τη συνέχιση της λιτότητας.

Κανένας κίνδυνος για καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις”

Πάντως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις, προσθέτοντας πως η Αθήνα έχει «εναλλακτικό σχέδιο» εάν δεν βρεθεί χρηματοδοτική λύση στις διαπραγματεύσεις.

«Ούτε για αστείο δεν πρέπει να ακούγονται τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις […] και καμία απειλή για τις καταθέσεις», είπε.

“Πραξικοπήματα στην Ελλάδα δεν γίνονται, τελείωσαν μαζί με το Παλάτι”

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή προκήρυξης πρόωρων εκλογών, με δεδομένη την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Όπως είπε «πραξικοπήματα στην Ελλάδα δεν γίνονται, τελείωσαν μαζί με το Παλάτι».

“Δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν”

Για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τις δηλώσεις του Μ. Σουλτς που τον κάλεσε να σταματήσει τη συνεργασία αναφέρει πως: «Σε αρκετούς δεν άρεσε. Όσο για τις παραινέσεις ο κάθε ένας προτιμότερο θα ήταν να κοιτάει τα του οίκου του. Δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν».

Τέλος προειδοποίησε πως όσοι περιμένουν πως η νέα κυβέρνηση απλώς θα εφαρμόσει «αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά» θα «απογοητευτούν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα