«Κανιβαλισμός»… στον κανίβαλο από τη FIFA!

Εάν η πράξη του Λουίς Σουάρες ήταν όντως ανόητη και παρέπεμπε σε… κανιβαλισμό, άλλο τόσο υπερβολική είναι και η αντίδραση της FIFA, η οποία τιμώρησε αυστηρά τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή, αλλά από τότε οδηγείται από τη μία υπερβολή στην άλλη!

Η τιμωρία των τεσσάρων μηνών δικαιολογείται με την έννοια του μηνύματος που θέλει να στείλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στους επίδοξους μιμητές του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Μπαρτσελόνα. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να του απαγορεύεται να προπονείται και – το τελευταίο και… ακόμη καλύτερο!!! – να απαγορευτεί στους Καταλανούς να τον παρουσιάσουν και να οργανώσουν οποιοδήποτε event που να τον αφορά, έστω και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Εάν ο Λουίς Σουάρες άξιζε να τιμωρηθεί για τη μεγάλη του βλακεία, για τον απολίτιστο τρόπο που θέλησε να εκφράσει τη μανία της στιγμής του, η εμμονή, όπως εξελίσσεται, της FIFA, απέναντι στον πρώτο σκόρερ της περυσινής Premier League, παραπέμπει επίσης σε «κανιβαλισμό» της εξουσίας που απολαμβάνει ο Γιόζεπ Μπλάτερ και το συμβούλιό του. Η τιμωρία ήταν από μόνη της εξαντλητική και αν θέλετε, το μήνυμα δεν το πέρασε ο Μπλάτερ και οι συν αυτώ, αλλά οι αντιδράσεις του κόσμου, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη η μουτσούνα του Σουάρες ως βαμπίρ – καρικατούρα και ο διασυρμός που υπέστη από την ίδια την κουλτούρα των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Η στάση εμμονής της FIFA, όπως αυτή εκφράζεται με τον «κανιβαλισμό» της εξουσίας απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει ποδοσφαιριστή, καθιστά, πλέον, τον Σουάρες συμπαθή, θέτει σε δεύτερη μοίρα αυτή καθ’ αυτή την πράξη του και εν πολλοίς, «κουκουλώνει» όλα τα υπόλοιπα για τα οποία κατηγορείται η FIFA, με τα σκάνδαλα της ανάθεσης των Μουντιάλ του Κατάρ και της Ρωσίας, τις υπόγειες συναναστροφές των μελών της με μεγάλους οικονομικούς παράγοντες, ακόμη και με Κυβερνήσεις κρατών και τον πακτωλό εκατομμυρίων που διαχειρίζεται, δίχως να δίνει λεπτομερή έλεγχο σε κανέναν και για τίποτα.

Το θέμα του Σουάρες προέκυψε σαν το μάννα εξ ουρανού για τον Γιόζεπ Μπλάτερ, ο οποίος δεχόταν δριμύτατη κριτική για τον τρόπο που λειτουργούσε και όσα συνέβησαν κατά τη διαδικασία ανάθεσης των δύο επόμενων Μουντιάλ. Την ίδια στιγμή, η μεγάλη πλειοψηφία των παραγόντων από τις Ομοσπονδίες όλου του κόσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, καταφέρονταν ανοικτά εναντίον του, γεγονός που είχε προκαλέσει μία ασφυκτική ατμόσφαιρα για τον Ελβετό παράγοντα. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η τιμωρία του Σουάρες εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς, εκτός από τον παραδειγματισμό και την επιβολή της δικαιοσύνης! Μπορεί ο Ουρουγουανός να λειτούργησε σαν κανίβαλος, άλλο τόσο «κανίβαλος» αποδεικνύεται και η FIFA, η οποία παρουσιάζεται υπεράνω όλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα