«Καρέ» αλλαγών το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό

Πλάνο σημαντικών αλλαγών στο ρόστερ της ομάδας έχει καταστρώσει για το καλοκαίρι η διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία προγραμματίζει τις κινήσεις της με βάση την αντικατάσταση τεσσάρων βασικών παικτών. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταλήξει στις αποφάσεις τους και έχουν ξεκινήσει «σαφάρι» για την κάλυψη των θέσεων που θα μείνουν κενές, προετοιμάζοντας το έδαφος ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πετύχει την ευρωπαϊκή υπέρβαση τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο, στον Πειραιά γνωρίζουν ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και ότι η πορεία της ομάδας δεν εξαρτάται απόλυτα από τους ίδιους. Οφείλουν, όμως, να θωρακίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ, ώστε να ανταποκριθεί στην πρόκληση και να αυξηθούν οι πιθανότητες μίας πορείας που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην ιστορία του συλλόγου.
Το φετινό καλοκαίρι είναι κομβικό για τα σχέδια του Ολυμπιακού, καθώς έχουν προγραμματιστεί μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Αλλαγές που αφορούν την αντικατάσταση τεσσάρων βασικών μονάδων της 11άδας. Ο σχεδιασμός είναι πολύ συγκεκριμένος και αποδεικνύει ότι στο λιμάνι τα πάντα γίνονται βάσει πλάνου και όχι στην τύχη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους με δεδομένη την αποχώρηση των Τσόρι Ντομίνγκεζ και Εστεμπάν Καμπιάσο. Αμφότεροι οι Αργεντινοί άσοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ώστε να κλείσουν εκεί την πλούσια καριέρα τους. Η αντικατάσταση των δύο ποδοσφαιριστών στην 11άδα θα γίνει εκ των έσω και αφορά δύο Έλληνες. Τον μεν Τσόρι θα καλύψει ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος το κάνει ήδη και με εξαιρετική επιτυχία, σε βαθμό που να αμφισβητείται η παραμονή ακόμη και του ίδιου, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και ετοιμάζει μία άκρως αξιόλογη πρόταση προς τον διεθνή μέσο, ανανεώνοντας πρόωρα τη μεταξύ τους συνεργασία.
Όσον αφορά τον Εστεμπάν Καμπιάσο, ο σχεδιασμός προβλέπει για αντικαταστάτη του τον Γιάννη Μανιάτη. Ο διεθνής αμυντικός μέσος επέστρεψε από μακροχρόνιο τραυματισμό. Το σχέδιο είναι να αγωνιστεί σε μία ομάδα ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επανέλθει σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Εάν αποδείξει ότι ανέκαμψε ολοκληρωτικά, θα είναι εκείνος που θα αναλάβει να καλύψει τη θέση του Καμπιάσο στη μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων». Σε διαφορετική περίπτωση, η διοίκηση του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει την αναζήτηση ενός αμυντικού χαφ.

Παραχωρήσεις και μεταγραφές
Η αντικατάσταση των Τσόρι Ντομίνγκεζ και Καμπιάσο είναι το… εύκολο σκέλος του παζλ που καλείται να συμπληρώσει ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι. Υπάρχει και ένα άλλο, σαφώς πιο πολύπλοκο «κομμάτι». Το καλοκαίρι που έρχεται αναμένεται να υλοποιηθούν οι δύο προφορικές συμφωνίες που έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» με τους Αρτούρ Μαζουακού και Παϊτίμ Κασάμι. Τόσο με τον Γάλλο, όσο και με τον Ελβετό, υπάρχει συμφωνία κυρίων για την παραχώρησή τους το καλοκαίρι. Οι δύο παίκτες, ιδιαίτερα δε ο Μαζουακού, βρίσκονται στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Οι «μνηστήρες» αναμένεται να αυξηθούν το καλοκαίρι, καθώς οι μάνατζερ των δύο ποδοσφαιριστών δουλεύουν μεθοδικά πάνω στο συγκεκριμένο πλάνο που έχει συμφωνηθεί με τη διοίκηση του πειραιώτικου συλλόγου.
Ο Ολυμπιακός δείχνει διάθεση να υλοποιήσει τη συμφωνία που έχει κάνει και κινείται για την ανεύρεση των παικτών που θα καλύψουν τα κενά των Μαζουακού και Κασάμι. Ήδη κυκλοφόρησε έντονα το όνομα του Αργεντινού Μας, της Σαν Λορέντζο, ο οποίος όμως είναι αρκετά ακριβός ώστε να έχει πιθανότητες επιτυχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για τον αντικαταστάτη του Γάλλου στο αριστερό άκρο της άμυνας έχει εγκριθεί ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, η οποία μπορεί να φτάσει και τα εφτά εκατομμύρια, θα αφορά την αντικατάσταση του Κασάμι, με ένα επιθετικό χαφ. Ένα όνομα που ακούστηκε είναι του Μπουσουφά, της Λοκομοτίβ Μόσχας. Ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για να υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που θα έρθουν για τους δύο παίκτες και τις διαθέσιμες λύσεις στην αγορά.

Δύο πωλήσεις, από το… πουθενά
Με τη φανέλα της γερμανικής Βέρντερ Βρέμης θα αγωνίζεται ο Σαμπού Γιαταμπαρέ. Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε από τον Ολυμπιακό, στον οποίο ανήκαν τα δικαιώματά του. Ο 26χρονος χαφ από το Μάλι μάζεψε ήδη τα πράγματά του από το Βέλγιο, όπου αγωνιζόταν ως δανεικός με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης. Ο Γιαταμπαρέ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος τον έδωσε δανεικό αρχικά στην Μπαστιά, ακολούθως στην Γκινγκάμπ και από το καλοκαίρι του 2015 στους Βέλγους. Με τη Σταντάρ Λιέγης αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια, δίχως να σημειώσει κάποιο τέρμα. Ο μέσος από το Μάλι είναι ο δεύτερος παίκτης που πουλάει η ομάδα του Πειραιά στη διάρκεια του Ιανουαρίου, καθώς είχε προηγηθεί η εξαγορά των δικαιωμάτων του Ματιέ Ντοσεβί από τη Σταντάρ Λιέγης, στην οποία επίσης αγωνιζόταν ως δανεικός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα