Κατρακυλάνε οι διεθνείς χρηματαγορές

Μεγάλη πτώση σημειώνουν τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομία και η αβεβαιότητα για τα σχέδια της Fed σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων συνεχίζουν να προκαλούν μεγάλες διακυμάνσεις στις αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones της Wall Street σημείωνε πτώση 186 μονάδες ή 1,1% στις 16.323 μονάδες στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 1,1% όσο και ο Nasdaq Composite.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωνε πριν λίγο πτώση 2,5%, έχοντας υποστεί πλήγμα από τις απώλειες των αυτοκινητοβιομηχανιών, λόγω των ανησυχιών ότι το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων της Volkswagen μπορεί να αφορά και άλλες εταιρείες του κλάδου.

Η μετοχή της Volkswagen σημειώνει πτώση 18%, ενώ απώλειες πάνω από 5% σημειώνουν και οι μετοχές της Πεζό , της Daimler (μερσεντές), της Fiat Chrysler και της BMW.

Χρηματιστές και επενδυτές σημείωναν ότι δεν υπάρχει κάποιος προφανής καταλύτης για τις ευρείες απώλειες των χρηματιστηρίων. Η απόφαση της Fed προκάλεσε νέους φόβους για την υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη και άφησε τους επενδυτές να εικάζουν πότε θα αυξηθούν τα επιτόκια.

(ΠΗΓΗ: enikonomia.gr)

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα