«Καυτή πατάτα» τα λάθη στη μεσαία γραμμή!

Ένα κοινό σημείο παρουσιάζουν τα επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ο φετινός Παναθηναϊκός, ο οποίος καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα εξαιρετικά βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η κοινή συνισταμένη των επίσημων αγώνων του «τριφυλλιού», είναι ότι έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα ματς! Ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του κάθισαν και ανέλυσαν το θέμα, προκειμένου να εντοπίσουν τη… ρίζα του… κακού! Το πόρισμα ήταν το εξής. Τα γκολ, που στοίχισαν έναν αποκλεισμό στο Champions League από τη Σταντάρ Λιέγης και δύο πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα από τον Λεβαδειακό, δεν προήλθαν από αδυναμίες της αμυντικής γραμμής, αλλά από λάθη στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, η συγκεκριμένη στρέβλωση περιλαμβάνει δύο προεκτάσεις. Η μία έχει να κάνει με την αδυναμία να κυκλοφορήσει η μπάλα με ψυχραιμία, γεγονός που οδηγεί στο εύκολο λάθος. Η δεύτερη αφορά την αντίδραση των μέσων ειδικότερα και της ομάδας γενικότερα, στις ξαφνικές επιθέσεις των αντιπάλων. Και στους δύο τομείς, ο Παναθηναϊκός… έμεινε μετεξεταστέος, γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο τεχνικός των «πράσινων» έχει ελάχιστες μέρες στη διάθεσή του, προκειμένου να δουλέψει με τους παίκτες στους συγκεκριμένους τομείς και να… προλάβει τις επόμενες γκέλες της ομάδας του. Τα λάθη στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» μοιάζουν με καυτή πατάτα στα χέρια του τεχνικού τιμ, καθώς έχουν ήδη κοστίσει πολύ ακριβά και ενδεχομένως να αποβούν μοιραία στο επόμενο διάστημα, στη διάρκεια του οποίου ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει κρίσιμα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Europa League. Ο Αναστασίου πιστεύει πως με την ένταξη του Μπούι στο αρχικό σχήμα, θα βελτιωθεί αρκετά η εικόνα της κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά στο θέμα της αντίδρασης όταν χάνεται η μπάλα, απαιτείται πολλή δουλειά στην προπόνηση και χρόνος, ώστε οι παίκτες να αφομοιώσουν την τακτική και να βρουν τον τρόπο να συνεργάζονται μηχανικά στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα