Ολυμπιακός και Ατλέτικο… σε κοινή πορεία!

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στις πρόσφατες δηλώσεις του, ήταν σαφές. Στόχος είναι ο Ολυμπιακός να πραγματοποιεί κάθε χρόνο ένα βήμα προόδου, προκειμένου να αυξήσει τον ανταγωνισμό του απέναντι στα μεγαθήρια που συναντά στο Champions League.

Η φετινή χρονιά λοιπόν, αποτελεί σταθμό για την παρουσία των «ερυθρόλευκων» στη μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων. Η περυσινή πορεία και ο αποκλεισμός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σηματοδότησε μία νέα εποχή για την ομάδα του Πειραιά. Μία εποχή με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με κινήσεις που παραπέμπουν στα μεγάλα κλαμπ της «Γηραιάς Αλβιόνας» και με όραμα για κάτι περισσότερο από μία καλή διαδρομή, δηλαδή την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η σταθερότητα. Το βήμα παραπάνω, στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, προφανώς αφορούσε την πορεία της ομάδας μέχρι τους «8» του Champions League. Η φετινή προσπάθεια ξεκινά με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, στο Καραϊσκάκη. Ο Μίτσελ Γκονζάλες γνωρίζει πολύ καλά τους Μαδριλένους, όπως γνωρίζει πολύ καλά και την ομάδα του. Ο Ισπανός είναι ρεαλιστής και ακριβώς αυτό θέλει να περάσει και στους παίκτες του, οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν πολλά και να αντεπεξέλθουν σε πολύ δύσκολες αποστολές.

Η πρεμιέρα και δη στην έδρα του, αποτελεί για τον Ολυμπιακό ένα στοίχημα. Ωστόσο, ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς οι δύο ομάδες παρουσιάζουν πολλά κοινά σημεία, με σημαντικότερο την έλλειψη συνοχής, η οποία αποτυπώθηκε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων που συμμετέχουν. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης, προχώρησαν σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχασε σχεδόν τη μισή του ενδεκάδα, καθώς οι οικονομικοί κολοσσοί της Ευρώπης έπεσαν σαν τα… όρνεα πάνω στο ρόστερ του και το… αποδεκάτισαν, καλύπτοντας τις ρήτρες εξαγοράς που προβλέπονταν στα συμβόλαιά τους. Κάτι ανάλογο συνέβη και στον Ολυμπιακό, με την αποχώρηση των Σαβιόλα, Μανωλά, Σάμαρη, Μασάντο, Αβραάμ Παπαδόπουλου και Χολέμπας.

Η έλλειψη συνοχής είναι δεδομένη για τους δύο αντιπάλους, ενόψει της πρεμιέρας τους στο Champions League (Τρίτη, 16/9), γεγονός που αποτυπώθηκε και στο πρωτάθλημα, με τους Έλληνες να χάνουν βαθμούς στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, και την Ατλέτικο να «πετάει» επίσης δύο βαθμούς, κόντρα στη Βαγιεκάνο και να επικρατεί με δυσκολία της Εϊμπάρ, με 2-1.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο έχει εστιάσει την προσοχή του ο Μίτσελ Γκονζάλεθ και ειδικότερα στην επιθετική του γραμμή. Από τη μία η ομάδα δεν έχει βρει τα… πατήματά της με τις πολλές αλλαγές – και δη της τελευταίας στιγμής – στο ρόστερ και από την άλλη ο Κώστας Μήτρογλου δεν έχει βρει τον καλό του εαυτό, μετά το χαμένο εξάμηνο της περυσινής περιόδου, λόγω τραυματισμού. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δουλεύει εντατικά με τους παίκτες του, ώστε να αποκτήσει η ομάδα τον υψηλότερο δυνατό δείκτη συνοχής και να έχει πλεονέκτημα έναντι της Ατλέτικο, η οποία επίσης «τρέχει» για τον ίδιο λόγο!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα