Καψής: «Αγγίζει τα όρια της πρόκλησης η κατάληψη στην ΕΡΤ»

Ζήτημα εφαρμογής του νόμου χαρακτηρίζει την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το οποίο έχουν καταλάβει πρώην εργαζόμενοι, ο Παντελής Καψής, ενώ θεωρεί ότι η εισαγγελική παρέμβαση προς αυτήν την κατεύθυνση, θα καταστεί αναγκαία.

«Δεν είναι δική μου απόφαση να εκδιωχθούν κάποιοι άνθρωποι. Είναι ζήτημα εφαρμογής του νόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός αρμόδιος της Δημόσιας Τηλεόρασης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «realfm».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση αποκρίθηκε ως εξής: «Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα καταστεί αναγκαία. Έγινε μια προσπάθεια να λυθεί συναινετικά το ζήτημα. Έγινε η συζήτηση με την EBU και είπαμε ότι πρέπει να υπάρξει ενημερωτικό πρόγραμμα. Εντός των ημερών θα υπάρξει και δελτίο ειδήσεων. Πλέον, δεν έχει την παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή η οποία έχει σταματήσει να εκπέμπει πρόγραμμα και γίνεται μόνο μέσω διαδικτύου».

Και ο Καψής κατέληξε σημειώνοντας: «Νομίζω ότι το να κατακρατούν εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων ή δεκάδων εκατομμυρίων μόνο και μόνο για μία web-tv η οποία μπορεί να βγει από ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας, αγγίζει τα όρια της πρόκλησης πλέον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα