«Κληρώνει» σήμερα για το νέο πρόεδρο στον ΔΣΑ

Ολοκληρώνεται ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου «τιμονιέρη» στον μεγαλύτερο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας, τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Αντίπαλοι την τελική κούρσα της εκλογής, ο 58χρονος ποινικολόγος, Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος «έκοψε» το νήμα στον πρώτο γύρο με μεγάλη διαφορά που ξεπέρασε τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, και ο σημερινός πρόεδρος του ΔΣΑ, 52χρονος, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Αιχμή της διαμάχης που «φούντωσε» στην τελική ευθεία στάθηκαν τα οικονομικά δεδομένα του ΔΣΑ. Ο κ. Αδαμόπουλος κατηγορήθηκε από παλιούς συνδικαλιστές, όπως η Δημήτρης Βερβεσσός, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίζει την υποψηφιότητα Αλεξανδρή, ότι παρέλαβε ταμείο 21 εκατ. ευρώ και σήμερα το ποσό έχει μειωθεί σε 15,9 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο νυν πρόεδρος διαψεύδει μετά επιτάσεως τα στοιχεία και υποστηρίζει ότι παραδίδει το αποθεματικό του Συλλόγου στο 99,1% του ποσού που παρέλαβε το 2011.

Και οι δύο υποψήφιοι κατέρχονται στις εκλογές χωρίς χρίσμα. Ο μεν Β. Αλεξανδρής εκφράζοντας τον κεντροαριστερό χώρο, ο δε Γ. Αδαμόπουλος προερχόμενος από τον χώρο της δεξιάς, αν και ως επικεφαλής του ΔΣΑ άσκησε αντιμνημονιακή πολιτική.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα