Κοιτάζονταν μεταξύ τους οι «κανονιέρηδες»

Μετά το κράξιμο που δέχθηκε ο Αρσέν Βενγκέρ από τον αγγλικό Τύπο και από παλαίμαχους της Άρσεναλ για τη μη χρησιμοποίηση του πετρ Τσεχ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, έρχεται μία ακόμη αποκάλυψη που έχει… πλάκα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της αγγλικής εφημερίδας Telegraph, όταν ο Αλσατός προπονητής ανακοίνωσε την ενδεκάδα της ομάδας στους παίκτες του, οι περισσότεροι κοιτάζονταν μεταξύ τους με το άκουσμα του ονόματος Οσπίνα, κυρίως μετά και την διαβεβαίωση του Τσεχ προς τον προπονητή του ότι αισθάνεται 100% έτοιμος. Ούτε οι ίδιοι οι συμπαίκτες του Κολομβιανού δεν τον εμπιστεύονται.

Ο Βενγκέρ ρωτήθηκε για την επιλογή του αυτή και εκνευρίστηκε αφάνταστα: «Σιγά μην σας απαντάω για την κάθε μία μου επιλογή ξεχωριστά. Μπορείτε να με κρίνετε για τις επιλογές μου, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτή την κουβέντα μαζί σας. Αυτό έλειπε πριν από κάθε μου απόφαση να ρωτάω τον κάθε ένα για τον ποιον θα χρησιμοποιήσω.

Ο Τσεχ ένιωσε ένα μικρό τσιμπηματάκι πριν από το ματς με τη Λέστερ και ήθελα να τον προφυλάξω. Δεν χάσαμε λόγω του Οσπίνα. Και ο Τσεχ θα μπορούσε να δεχθεί ένα τέτοιο γκολ»

Κάνουμε μία μικρή παρεμβολή για να τονίσουμε ότι ο Τσεχ δεν θα έτρωγε ποτέ ένα τέτοιο γκολ και συνεχίζουμε με τις άστοχες δηλώσεις του προπονητή της Άρσεναλ: «Ο Οσπίνα την περσινή σεζόν έπαιξε σε 19 ματς και δέχθηκε γκολ μόνο στα πέντε! Είναι αστείο να λέτε ότι χάσαμε λόγω του Οσπίνα. Υπάρχουν πράγματα στα αποδυτήρια που δεν γνωρίζετε. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις…».

Κάνουμε πάλι μία διόρθωση στον Βενγκέρ, καθώς πέρσι ο Οσπίνα ναι μεν τελείωσε καλά τη χρονιά, αλλά συνολικά έπαιξε σε 23 ματς (και όχι 19) και δέχθηκε γκολ στα… 13 (και όχι στα πέντε που ισχυρίζεται ο Αλσατός).

Κατά τα άλλα, αυτά που είπε είχαν μία σχετική δόση αλήθειας: «Το να δεχθείς τρία γκολ σε τέσσερα σουτ γίνεται μία φορά στα 100 παιχνίδια του Champions League. Σταθήκαμε άτυχοι, γυρίσαμε το παιχνίδι μετά από ένα κακό ξεκίνημα και μετά το 2-2 δεχθήκαμε αμέσως το τρίτο γκολ. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί του αγώνα. Κακό το ξεκίνημά μας στον όμιλο, αλλά δεν είναι η χειρότερή μου στιγμή στην καριέρα μου. Άμα βρεθείτε ποτέ στον πάγκο ενός τελικού του Champions League και ηττηθείτε θα καταλάβετε…».

Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως οι Άγγλοι κατατάσσουν την ήττα της Άρσεναλ από τον Ολυμπιακό ως μία από τις 15 πιο ταπεινωτικές της ιστορίας της που μετράει 129 χρόνια ύπαρξης!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα