Κοντονής: «Υπό διερεύνηση το Πλατανιάς-Ολυμπιακός»

Το να καταπολεμάται η βία στα ελληνικά γήπεδα είναι το ένα θέμα. Το να διακόπτεται ένας αγώνας στο 90’ επειδή έπεσε ένας αναπτήρας στον αγωνιστικό χώρο είναι άλλο θέμα.

Στο ματς της Βέροιας με τον Ολυμπιακό πράγματι έπρεπε να γίνει διακοπή του αγώνα και σύσταση, και μετά αν έπεφταν κι άλλα αντικείμενα να διακόπτονταν το ματς. Στα Περιβόλια των Χανίων, όμως, ήταν στην κρίση του διαιτητή να κρίνει αν ένας αναπτήρας μπορεί να βλάψει έναν ποδοσφαιριστή και εκείνη την ώρα ο διαιτητής Σπάθας έκρινε πως δεν απειλείται η ακεραιότητα κανενός. Σίγουρα μία διακοπή και μία σύσταση θα ήταν μία σωστή αντίδραση, αλλά μέχρι εκεί. Μην καταφύγουμε στη γραφικότητα για να καταπολεμήσουμε τη βία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τον ντόρο που έγινε αποφάσισε να γίνει έλεγχος από τη ΔΕΑ για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου στο συγκεκριμένο ματς και ίσως επέλθει τιμωρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατ΄ αυτόν τον τρόπο, αφού πράγματι υπάρχει ρήψη αντικειμένου από την εξέδρα. Δεν αναμένεται, ωστόσο, κάποια εξοντωτική ποινή. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το θέμα είναι η εξής:

«Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή διερευνώνται ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα τεκταινόμενα στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, Πλατανιάς – Ολυμπιακός, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συντρέχουν λόγοι εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου 4326/2015».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα