Κρίση στην κυβέρνηση μετά την “Μακεδονία” του Μουζάλα

Kυβερνητική κρίση ξέσπασε μετά την δήλωση του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία. Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε οργισμένος και ζήτησε, αμέσως την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Η συγνώμη του κ. Μουζάλα και το mea culpa για την λανθασμένη διατύπωση δεν έφτασαν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος με παρέμβασή του μέσω Twitter σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η συγγνώμη του κ. Μουζάλα δεν αρκεί», ζητώντας την παραίτησή του.

Ο κ. Μουζάλας αργά τη νύχτα της Τρίτης επανήλθε με νέα δήλωσή του σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθούν οι ενδοκυβερνητικοί τριγμού σημειώνοντας ζητώντας χαρακτηριστικά »συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ».

Στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, επέμεινε και την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας «εθνικά επιζήμια» την αναφορά του κ. Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία», αναφερόμενος στα Σκόπια.

«Ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί. Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική. Τις γκάφες τις πληρώνουμε» δήλωσε ο κ. Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega γνωστοποιώντας ότι αύριο πρωί συγκαλείται η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για να συζητήσει το θέμα.

Μάλιστα υπενθύμισε τις περιπτώσεις Δημήτρη Καμμένου, Σγουρίδη και Χαϊκάλη που από πλευράς ΑΝΕΛ παραιτήθηκαν για λιγότερο «επιζήμιες» υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα