Λάσο: «Θα… κλειδώσω τον Σπανούλη στα… αποδυτήρια»!

Απολαυστικοί διάλογοι, επίπεδο, και χαλάρωση… Το μπάσκετ είναι παιχνίδι και αυτό το μήνυμα φρόντισαν να περάσουν οι προπονητές του Ολυμπιακού και της Ρεάλ Μαδρίτης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού.

Ο κόουτς της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, αναφέρθηκε – σε ποιον άλλον; – στον Βασίλη Σπανούλη, έχοντας έναν απολαυστικό διάλογο με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων», Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος του υπενθύμισε ότι για να σταματήσει τον διεθνή Έλληνα παίκτη, πρέπει να τον… κλειδώσει στα αποδυτήρια! Ο Πάμπλο Λάσο δέχτηκε το πείραγμα και ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην μου βάζεις ιδέες! Μην ξεχνάτε ότι είναι δικό μας το γήπεδο και έχουμε τα κλειδιά…»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού:
«Είμαι εδώ για να απαντήσω σε ερωτήσεις. Είναι ένας νέος τελικός. Ο τρίτος σε τρία χρόνια. Αυτό λέει πολλά για την ομάδα μας. Είμαστε περήφανοι. Αυτή η χρονιά ήταν πιο δύσκολη και το ξέραμε. Ξεκινήσαμε άσχημα και ήρθαν κάποιοι παίκτες αργά λόγω των εθνικών. Καταφέραμε να χτίσουμε την ομάδα και τελικά είμαστε εδώ ως το τέλος. Δεν έχω ιδέα τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν ξέρω. Το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πέρσι ήταν τα πλέι-οφ, πρόπερσι ένας άλλος τελικός. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να τους κερδίσουμε.

Ο Σπανούλης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που έχει την ποιότητα για τα τελευταία λεπτά. Ξέρετε… Μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη. Μπορώ! Θα βάλουμε πέντε παίκτες πάνω του, αλλά θα μας σκοτώσει αυτός ο κύριος (σ.σ δείχνει τον Πριντεζη). Σεβόμαστε τον Σπανούλη, αλλά και όλο τον Ολυμπιακό.

Νομίζω ότι η Ρεάλ δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στο αν θα έχει μια καλή στιγμή. Οπως όλες οι ομάδες θα πρέπει να στηρίζεται στη σκληρή δουλειά και στη συνεχή προσπάθεια. Σε σχέση με το περσινό φάιναλ-φορ βέβαια υπάρχουν διαφορές. Πέρσι είχαμε προβλήματα πριν το φάιναλ-φορ. Φέτος είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε ότι αφορά τους τραυματισμούς, από ότι πέρσι. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία για πέρσι, ούτε εγγυάται την επιτυχία του αυριανού ματς. Δεν μπορώ να σκεφτώ το παρελθόν, παρά μόνο το μέλλον.

Για να είμαι ειλικρινής δεν σκεφτόμαστε τι κάνουν οι συνάδελφοι μας στο ποδόσφαιρο. Πιστεύετε ότι δεν έχει κάνει καλή σεζόν ως τώρα η Ρεάλ; Διαφωνώ. Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση μεταξύ των φιλάθλων. Δεν μπορώ να σκέφτομαι το αυριανό ματς και να υπολογίζω το τι έχει κάνει το ποδόσφαιρο.

Είναι πάντα πιο δύσκολα ως προπονητής. Η χειρότερη στιγμή μου ως τώρα ήταν όταν έπρεπε να σταματήσω από παίκτης. Το να παίζεις είναι το πιο ωραίο κομμάτι του αθλητισμού. Αλλά σωματικά δεν μπορείς να παίζεις για πάντα. Και εγώ το ξέρω καλά γιατί πέρσι τραυματίστηκα ακόμη και στον πάγκο.

Πιστεύω ότι το να φτάσουμε στον τελικό τα τρία χρόνια ήταν πολύ δύσκολο. Η πρώτη φάση είναι δύσκολη. Η δεύτερη ακόμη πιο δύσκολη. Και μετά έχουμε τα πλέι-οφ. Τρία στάδια για να φτάσεις στο φάιναλ-φορ. Φέτος τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Πέρσι κερδίσαμε όλα τα ματς στην αρχή, ενώ φέτος είχαμε νέους παίκτες και τραυματισμούς. Η ομάδα έχει ωριμάσει και έχει γίνει καλύτερη, ενώ πέρσι υπήρξε μια συνέχεια. Ο Κάρολ πέρσι δεν ήταν σε καλή φόρμα, ο Ντρέιπερ τραυματίστηκε. Φέτος, έχουμε πάλι προβλήματα, αλλά νομίζω ότι σωματικά είμαστε πιο έτοιμοι να παλέψουν. Σε ότι αφορά τους τραυματισμούς ο κόουτς δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Για μένα το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Έτσι κάθε μέρα έχω διαφορετικό κίνητρο. Όταν σταματήσω να έχω κίνητρο, θα πω αντίο. Έτσι και με τους παίκτες. Αν δεν μπορώ να τους δώσω κίνητρο, τότε θα σταματήσω. Είναι πιο εύκολο να τους δώσω κίνητρο αύριο, αφού είναι τελικός. Άλλες φορές όμως είναι πιο δύσκολο: πρέπει να βάλεις στην εξίσωση τα αισθήματα, την χαλαρότητα, την ηρεμία και πολλά άλλα.

Έχουμε χαρακτηριστεί στα τελευταία χρόνια για την δύναμη της ομάδας. Πέρα από το ταλέντο που έχουμε εμείς, ή ο Ολυμπιακός, το ζητούμενο είναι αποτελούν δύο πολύ καλές ομάδες. Είναι δύσκολο να φτάσεις στον τελικό. Αυτό που θέλουμε είναι να μεταφέρουμε την κρισιμότητα του αγώνα, αλλά αυτό νομίζω ότι το ξέρουν οι παίκτες. Δεν με νοιάζει αν τους κακομαθαίνω με τους τελικούς. Μακάρι να πάμε σε περισσότερους. Να συνηθίσουμε σ’ αυτούς. Για το δεύτερο σκέλος δεν ξέρω… Δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο της ήττας».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε από την πλευρά του:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τρίτο τελικό μας σε τέσσερα χρόνια. Είμαστε περήφανοι. Επίσης είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε για πέμπτη φορά στα τελευταία εφτά χρόνια. Είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Για να σας πω την αλήθεια θα σας πω ότι θα παίξουμε απέναντι στο απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, τη Ρεάλ. Μια ομάδα που τη σεβόμαστε πολύ.

Μπορεί να έχουν τον ίδιο προπονητή, αλλά είναι διαφορετικοί παίκτες. Άρα και διαφορετική ομάδα. Εμείς μπορεί να έχουμε τον ίδιο κορμό, αλλά προσπαθούμε φέτος να παίξουμε το παιχνίδι διαφορετικά. Είναι ένας τελείως διαφορετικός τελικός σε σχέση με το Λονδίνο. Αν θέλουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Ο ρυθμός παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο. Είναι τελικός, δεν πρέπει να δουλέψουμε μόνο ένα πράγμα. Πολλά. Την τακτική, την ψυχολογία τα πάντα. Πρέπει να δουλέψουμε πολλά.

Ξέρουμε ότι είναι χτισμένοι για να κερδίσουν την Ευρωλίγκα. Παίζουν με πλεονέκτημα έδρας, μπροστά στο κοινό τους. Μέσα στο σπίτι τους. Από την άλλη ξέρουμε πως να παίζουμε απέναντι στα φαβορί. Και δεν είναι παράδειγμα μόνο ο ημιτελικός, αλλά και τα προηγούμενα φάιναλ-φορ. Έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία για να τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε πολύ στους παίκτες μας και θα τα δώσουμε όλα για να παλέψουμε ως το τέλος απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλό προπονητή και παίκτες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα