Λέστερ – Καρκίνος σημειώσατε 1

Διαγνώστηκε με καρκίνο πέρσι τέτοια εποχή. Στον Αυστραλό Τόνι Σκένφινγκερ (με ρίζες από το Λέστερ), οι γιατροί έδωσαν ένα μήνα ζωής. Εκείνος δεν είχε παρά να υπομένει το μαρτύριο. Μόνο που η αγαπημένη του ομάδα έκανε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από ένα τρίμηνο.

«Μπορεί να ζω στην Αυστραλία, αλλά όταν παίζει η ομάδα, η καρδιά μου και η ψυχή μου ανήκουν στη Λέστερ», γράφει η μπλούζα του 51χρονου Τόνι, την οποία φορά όταν έρχεται η ώρα να παίξει η Λέστερ! Με πορεία… πρωταθλητισμού στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές, οι «αλεπούδες» κερδίζουν την παραμονή τους και ο Τόνι ως εκ του θαύματος είναι ζωντανός για να απολαύσει το θρίαμβο της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην ΚΠΡ με 5-1.

Η σωτηρία της Λέστερ τον έχει αναζωογονήσει, ο καρκινοπαθής άνδρας βγάζει το καλοκαίρι και επιστρέφει στις επάλξεις για να παρακολουθήσει τις υποχρεώσεις της ομάδας του και τη νέα σεζόν. Ούτε ο ίδιος δε θα μπορούσε να φανταστεί το τι θα επακολουθήσει… Η Λέστερ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και κάνει εκ νέου πορεία πρωταθλητισμού, αυτή τη φορά από την αρχή. Οι επιτυχίες δεν έχουν σταματημό και σήμερα, ένα χρόνο μετά τη διάγνωση που έδινε στον Τόνι Σκένφινγκερ ένα μήνα ζωής, ο 51χρονος κρατάει γερά και η Λέστερ πάει για το πρωτάθλημα!

Θαύμα; Οι γιατροί θεωρούν ότι είναι μάλλον φυσιολογικό, αφού πιστώνουν τη θέληση για ζωή του Σκένφινγκερ, 100% στην πορεία της Λέστερ. Δεν το δικαιολογούν επιστημονικά, αλλά ξέρουν ότι η καλή ψυχολογία βοηθά στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων υγείας. Μακάρι η πορεία της Λέστερ να μπορούσε κιόλας να εξουδετερώσει την κακιά ασθένεια. Ακόμη κι έτσι, όμως, δίνει τεράστια χαρά σε έναν άνθρωπο που ίσως φύγει νωρίτερα από το αναμενόμενο από τη ζωή, αλλά σίγουρα πολύ πιο χαρούμενος απ’ ότι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα