ΛΕΒΕΝΤΗΣ: “Θα ζητήσω την παραίτηση Τσίπρα στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών”

“Οι αυτοδυναμίες μοιάζουν με δικτατορίες. Αυτές κατέστρεψαν τη χώρα και ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των αυτοδυναμιών. Η αυτοδυναμία είναι κατάρα για τη χώρα”. Αυτά επεσήμανε ο Βασίλης Λεβέντης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ζητώντας για πολλοστή φορά νέα κυβέρνηση οικουμενική αποτελούμενη από τεχνοκράτες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί οι βουλευτές του είναι στα κάγκελα, αφού εξαπατήθηκαν και ψήφισαν το σκληρό πακέτο μέτρων με προοπτική να ρυθμιστεί το χρέος».

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «εάν συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Τσίπρα και σχηματισμό νέας κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα στηριχθεί από την παρούσα Βουλή», καθώς, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός τα έκανε μούσκεμα στο θέμα του χρέους, έβαλε τον πήχη ψηλά προκειμένου να ψηφίσουν οι βουλευτές του τα μέτρα, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι δεν θα πάρει τίποτα για το χρέος παρά μόνο μία δήλωση συμπάθειας από τους δανειστές».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα