Λεωνίδας Γρηγοράκος: Εθνική προτεραιότητα η διαφάνεια

Ως πρώτη εθνική προτεραιότητα και για τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης,  χαρακτήρισε το ζήτημα της διαφάνειας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο κ. Γρηγοράκος, μιλώντας σε ημερίδα για το ζήτημα της διαφάνειας στην τοπική αυτοδιοίκηση, που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή, από το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σημείωσε ότι τα θέματα της διαφάνειας θα συνεχίσουν να απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό της αδιαφάνειας που υπήρξε μας οδήγησε και στην χρεοκοπία.

«Ο αγώνας για να υπάρξει διαφάνεια παντού συνεχίζεται και εμείς οι ίδιοι πρώτα πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα, για να μπορέσουμε να θεμελιώσουμε ένα καινούργιο αξιόπιστο κράτος» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο  γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας σε δηλώσεις του ζήτησε την συνεργασία των πολιτών, σημειώνοντας πως «η διαφθορά μας οδήγησε σε χρεωκοπία και εθνική ταπείνωση», ενώ όπως τόνισε κατά την διάρκεια της ημερίδας «η διαφθορά κοστίζει 12 δισεκατομμύρια ετησίως στο ελληνικό κράτος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα