Λ. Ρακιντζής: Ανάπτυξη μόνο με πάταξη της γραφειοκρατίας

«Χωρίς δημόσια διοίκηση και πάταξη της γραφειοκρατίας δεν θα έχουμε ανάπτυξη με τίποτα» τόνισε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, κατά τη συνάντηση του με τον κ. Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πώς πάει το αντικείμενό του, ο κ. Ρακιντζής απάντησε: «Όλο ψάχνουμε, κύριε Πρόεδρε.  Όλο ελπίζουμε ότι θα διορθωθεί η δημόσια διοίκηση και έχει διορθωθεί εν πολλοίς.  Γιατί χωρίς δημόσια διοίκηση και πάταξη της γραφειοκρατίας δεν θα έχουμε ανάπτυξη με τίποτα, συν τους άλλους παράγοντες που πρέπει και αυτούς να τους διορθώσουμε.

Ο κόσμος πάντως έχει καταλάβει ότι ένα από τα αίτια της οικονομικής κρίσεως είναι η διαφθορά.  Ο πολίτης πλέον ενεργοποιείται, καταγγέλλει, συμπαρίσταται και αυτό είναι καλό για την πάταξη της διαφθοράς.  Αν μαζέψουμε τώρα και τη γραφειοκρατία με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα πάμε πολύ καλύτερα».

Ο κ. Παπούλιας έδειξε ενδιαφέρον για το κατά πόσο προχωράει αυτό, για να του απαντήσει ο κ. Ρακιντζής ότι: «Εν πολλοίς ναι, μένουν μόνο οι υπάλληλοι ‘παλαιάς κοπής’ που δεν μπορούν να χειρισθούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και αυτοί φεύγουν σιγά-σιγά και έρχονται νέα παιδιά που τον χειρίζονται άριστα.  Εγώ είμαι παλαιάς κοπής…»

«Και εγώ το ίδιο» απάντησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα