Μάικλ Φελπς… ο άνθρωπος με τα 21 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια

Αν υπήρχε ένας σύγχρονος επωδός και του ανέθεταν να βρει τον «Ηρακλή» του 21ου Αιώνα, θα τον εντόπιζε στο πρόσωπο του Αμερικανού κολυμβητή Μάικλ Φελπς. Του ανθρώπου που έγινε 25 φορές Ολυμπιονίκης, εκ των οποίων στις 21 χρυσός.

Ο θρύλος της κολύμβησης πάτησε άλλες δύο φορές στην κορυφή του ολυμπιακού βάθρου. Πρώτος στα 200 μέτρα πεταλούδα, πρώτος και στα 4 Χ 200 μέτρα ελεύθερο.

Έχει πια στη συλλογή του συνολικά 25 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από αυτά τα μετάλλια τα 21 είναι χρυσά. Είναι ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών, όχι βάσει εκτιμήσεων, αλλά βάσει επιδόσεων.

Το τελευταίο του μετάλλιο ήταν και το πιο σημαντικό, καθώς το πανηγύρισε αγκαλιά με τον γιό του, Μπούμερ, ο οποίος ακόμη δεν αντιλαμβάνεται ποιον έχει πατέρα, αλλά στο μέλλον θα είναι περήφανος γι’ αυτόν. Πλάι του η σύντροφός του Ντέμπορα, η οποία το έζησε το ίδιο έντονα με τον μεγάλο Αμερικανό κολυμβητή.

son

Οι μύθοι δεν γράφονται στα βιβλία, αλλά στην πραγματικότητα. Και ο Φελπς είναι ένας από αυτούς, έστω και αν οι Ρώσοι επιχειρούν να αμαυρώσουν τη φήμη του, υποστηρίζοντας ότι τα σημάδια από τις βεντούζες είναι… ντόπα. Ο καθένας μπορεί να πει το μακρύ και το κοντό του, ο Μάικλ Φελπς όμως, απαντά με τα 25 ολυμπιακά του μετάλλια…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα