Μάρκο Σίλβα… ο πορθητής των κάστρων!

Ο Ολυμπιακός, όσο και να λέμε ότι έχει στο DNA του τη νίκη, πέτυχε έναν άθλο. Την τελευταία εβδομάδα άλωσε δύο σημαντικά κάστρα, προκαλώντας… ταραχή στο Λονδίνο και στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, αλλά και μεγάλη συζήτηση για τη δυναμικότητα του ΠΑΟΚ, περνώντας… τραίνο από την Τούμπα, στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αν τα δύο αυτά παιχνίδια διεξάγονταν το καθένα ξεχωριστά και σε απόσταση ενός μήνα, ενδεχομένως και να μην προκαλούσαν τόσο μεγάλη εντύπωση. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, εκπόρθησε τα δύο «κάστρα» μέσα σε διάστημα μόλις ολίγων ημερών, ξεπερνώντας κούραση, αλλαγή παραστάσεων, προσαρμοστικότητα και εν γένει δυσκολίες. Τι σημαίνει αυτό; Για όσους γνωρίζουν πώς προετοιμάζεται μία ομάδα για τόσο σημαντικές αποστολές, σημαίνει πολλή δουλειά στην προπόνηση, συνέπεια και πειθαρχία.

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον δήλωσε μετά τον θρίαμβο στο Emirates επί της Άρσεναλ ότι το γκολ που πέτυχε και το οποίο έμελλε να δώσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους», ήταν δουλεμένο στην προπόνηση. Στην Τούμπα, τα δύο γκολ των Πειραιωτών προήλθαν από στημένες φάσεις. Από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται εξαιρετικά δυνατός και αποδοτικός στις στημένες φάσεις, κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται από… συγκυρίες ή τύχη, αλλά από σκληρή δουλειά, επανάληψη στην προπόνηση και βέβαια χημεία παικτών.

Για όλα τα παραπάνω, απαιτείται ο κατάλληλος συνδυασμός από τον «αρχιτέκτονα». Στην περίπτωσή μας τον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος φαίνεται να βρήκε, τουλάχιστον προς το παρόν, το μυστικό της επιτυχίας, συνδυάζοντας τα «υλικά» που διαθέτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα