Μένει (προς το παρόν) ο Βουδούρης

 Το ευτράπελο να απομακρύνουν υποψήφιο που στήριζαν οι τοπικές οργανώσεις και να υποστηρίζουν υποψήφιο που απορρίπτουν, ζουν πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ όπου συνεχίζεται το σήριαλ Βουδούρη. 

Και αν στην μεν πρώτη περίπτωση η απομάκρυνση κρήθηκε αναγκαία λόγω πολιτικών επιλογών του υποψηφίου έστω και αν το κόστος για το κόμμα είναι μεγάλο, στη δεύτερη περίπτωση αν αποσυρθεί ο Οδυσσέας Βουδούρης τότε πολύ απλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστεί συντριπτική ήττα. Από κοντά και ο γραμματέας του κόμματος κ. Βίτσας ο οποίος εμφανίζεται από τις εξελίξεις αδύναμος να διαχειριστεί το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Θυμίζεται η επίσκεψή του στην Κοζάνη όπου όμως δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ ακολούθησε εκείνη στη Μεσσηνία όπου και πάλι γύρισε με άδεια τα χέρια. Στην δεύτερη περίπτωση στόχος ήταν να πιέσει για την στήριξη Βουδούρη από την νομαρχιακή.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι δύο υποψήφιοι εμφανίστηκαν ως προσωπικές επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώθηκαν από τον ίδιο.
Επιχειρώντας να δώσει μια διαφορετικά ανάγνωση των πραγμάτων, ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης τόνισε πως «καταρχάς, η ΝΔ δεν πρέπει να μιλά για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, όταν έχει να λύσει ένα πολύ μεγάλο δικό της πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, με δύο υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και όταν έχει να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ, όποιο πρόβλημα υπάρχει, το λύνει με τον πιο δημοκρατικό και συντεταγμένο τρόπο. Προέκυψε πρόβλημα με τον κ. Καρυπίδη και φάνηκε ότι έγινε μια λάθος επιλογή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εμμονή με αυτήν τη λάθος επιλογή. Την διαπίστωσε, τη συζήτησε και την άλλαξε».

Αναφερόμενος δε στην περίπτωση Βουδούρη πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι αυτό αποδεικνύει το πόσο δημοκρατικά λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν, ήμουν από τα στελέχη εκείνα που εξέφρασαν διαφωνίες στην Κεντρική Επιτροπή για τις δύο συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία και αυτή ήταν η απόφασή της. Από εκεί και πέρα, οι οργανώσεις της συγκεκριμένης περιοχής θα πουν τη γνώμη τους. Η Κεντρική Επιτροπή και η ηγεσία του κόμματος θα συνυπολογίσουν αυτήν τη γνώμη. Πάντα έτσι κάνουμε. Συζητάμε τα πάντα, τα επανεκτιμούμε και, εάν χρειαστεί, τα διορθώνουμε και προχωράμε όλοι μαζί μπροστά. Απλά πράγματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι ακούει τόσο τη βάση του κόμματος όσο και τις συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό του και λαμβάνει υπόψη και παλιά και νέα στοιχεία που προκύπτουν κάθε φορά και αποφασίζει σχετικά, δημοκρατικά και συντεταγμένα. Στη ΝΔ αποφασίζει ο πρωθυπουργός μόνος του. Το ζήτημα είναι εάν τα κόμματα έχουν τα ανακλαστικά, ακόμη και λάθος επιλογές να κάνουν, να τις διορθώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την περίπτωση του κ. Καρυπίδη, έδειξε ότι διαθέτει αυτά τα δημοκρατικά ανακλαστικά, αναγνωρίζει τα λάθη του, τα διορθώνει και προχωρά μπροστά. Και αυτό είναι το σημαντικό για την πολιτική ζωή της χώρας».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα