“Μέσα σε μια εβδομάδα έχει αλλάξει ο κόσμος”

Για την αλλαγή κλίματος απέναντι στην Ελλάδα από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως “δεν θα πηγαίνουμε στο εξωτερικό σαν υπάλληλοι της Μέρκελ” ενώ προέβη στην αποκάλυψη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίζουν ανάλογα με τις αρχές τους στη Βουλή τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μέσα σε μια εβδομάδα έχει αλλάξει ο κόσμος».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «είναι διαφορετικό να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και συνομιλούμε με τους εταίρους μας ως έχουμε και διαφορετικό να μιλάμε ως υπάλληλοι της Μέρκελ».

Σε ότι αφορά στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι εντός των επομένων ημερών με εντολή του αμερικανού προέδρου έρχεται στην Ελλάδα μεγάλο κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικώνπροκειμένου να βοηθήσει την ελληνική πλευρά στα οικονομικά ζητήματα.

«Η Ελλάδα έχει αρχίσει και αλλάζει. Δεν θα παραμείνει μόνο με τη σχέση δανειστών υπαλλήλων, αυτά να τα ξεχάσουν, τελειώσανε» είπε χαρακτηριστικά.

“Οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι πρόβατα”

«Οι ΑΝ.ΕΛ. είμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 βουλευτών, η οποία, αυτή τη στιγμή, ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές, με τις οποίες εξελέγη μέσα στη Βουλή. Εάν λοιπόν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές μας και, ιδίως, τις κόκκινες γραμμές, δεν θα το ψηφίσουμε. Οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Τα σενάρια τρομοκρατίας δεν ήταν πραγματικά”

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει το στίγμα της, πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ τόνισε ότι τα σενάρια τρομοκρατίας δεν ήταν πραγματικά. «Δεν είδαμε καταστροφές. Δεν είδαμε να κλείνουν τράπεζες, να αδειάζουν τα ΑΤΜ, δεν είδαμε αυτό το κλίμα τρόμου που προσπαθούσε να επιβάλλει η απερχόμενη κυβέρνηση στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

“Ο ελληνικός λαός απαιτεί διαύγεια, χρειάζεται εντιμότητα και πλήρη διαφάνεια”

Σε ότι αφορά στα του υπουργείου του ο κ. Καμμένος ανέφερε πως έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία αποκατάστασης των στελεχών και η διαδικασία ελέγχου όλων των συμβάσεων.

«Ο ελληνικός λαός απαιτεί διαύγεια, χρειάζεται εντιμότητα και πλήρη διαφάνεια για το δημόσιο χρήμα που δίνεται για την Άμυνα, όταν μάλιστα υπάρχουν πάρα πολλοί προφυλακισμένοι για τα εξοπλιστικά» εξήγησε.

«Υπάρχουν πολλές ευθύνες για το θέμα των εξοπλισμών, υπάρχουν υποθέσεις ανοικτές που πρέπει να γνωρίζει ο λαός. Για παράδειγμα όταν προμηθευόμαστε 20 ελικόπτερα και από αυτά παίρνουμε τα 10 από τα οποία πετάνε τα δύο και το ένα μένει στην πρώτη πτήση και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε, ε αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις αγοράς και οι συμβάσεις συντήρησης» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα