Μέσω των ΜΜΕ συνεχίζουν το αντάρτικο

Τελικά η εσωστρέφεια στη ΝΔ είναι παρελθόν, ή απλά οι αμφισβητίες του Σαμαρά έκαναν ένα βήμα πίσω για να συνεχίσουν μέσω των ΜΜΕ το αντάρτικο. Στην Συγγρού υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που κανένας στα επίσημα όργανα δεν έθεσε θέμα, τότε η ΝΔ συνεχίζει με την ίδια ηγεσία, με νέο αίμα σε συντονιστές, τομεάρχες και πολιτικό συμβούλιο με στόχο την σκληρή αντιπολίτευση.
Βέβαια την ώρα που λέγονταν αυτά και στην ηγετική ομάδα έκαναν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Έτσι ο Νίκος Δένδιας σε μία δύσκολη εποχή για την κεντροδεξιά κατάφερε να συγκεντρώσει 700 άτομα σε μία εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο για να τους ευχαριστήσει για την συμπαράσταση στον εκλογικό αγώνα της Β’ Αθήνας.
Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο Πρόεδρος της ΝΔ εκμεταλλευόμενος το momentum, την απουσία έτοιμου μνηστήρα της ηγεσίας, τις συστάσεις αυτοσυγκράτησης Καραμανλή αλλά και την πολυδιάσπαση των αμφισβητιών του είχε έναν ακόμη… υγιεινό περίπατο κατά την διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, των τομεαρχών και των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι Ευρ. Στυλιανίδης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Βλάχος και Κ. Τζαβάρας απείχαν, στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία, πλην όμως η πλευρά Σαμαρά, ευλόγως, επισημαίνει ότι πρόκειται για ισχνή μειοψηφία. Έστω κι αν είναι προφανές ότι αρκετοί εξ αυτών που, και χθες, έδωσαν το παρόν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν είναι της επιρροής Σαμαρά.
Η διαδικασία στην Κ.Ο. βγάζει ενισχυμένο τον κ. Σαμαρα, ο οποίος μετά τους Κυρ. Μητσοτάκη και Μιλτ. Βαρβιτσιώτη είδε και την Όλγα Κεφαλογιάννη να μπαίνει στο χορό της συμμετοχής της στα κομματικά όργανα ενώ, παράλληλα, πέτυχε τη συμμετοχή σημαντικών «μητσοτακικών» και «καραμανλικών» στελεχών ως τομεάρχες στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνον επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την απουσία συνοχής των αμφισβητιών του αλλά και να ενισχύσει τις μεταξύ τους έριδες και ανταγωνισμούς.
Στον αντίποδα, η εσωκομματική αντιπολίτευση του κ. Σαμαρά αναζητά βηματισμό και, κυρίως, το πρόσωπο που θα αναλάβει να ηγηθεί της αμφισβήτησης προς τον Πρόεδρο του κόμματος, ενώ στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις είναι συνεχείς, με τους 40άρηδες σήμερα πρώην ΟΝΝΕΔίτες να επιδιώκουν να διαμορφώσουν εκείνοι τη ροή των πραγμάτων.
Το ΕΛΚ
Πριν μερικές εβδομάδες, η οξεία ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα είχε προκαλέσει αίσθηση και είχε πυροδοτήσει κύκλο αντιδράσεων και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Τώρα οι αμφισβητίες του Σαμαρά έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση του ΕΛΚ. Και το ερώτημα είναι, ευλόγως, τί είδους ανακοίνωση θα εκδώσει, αυτή τη φορά, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα; Θα επιμείνει, δηλαδή, στους καταγγελτικούς τόνους για την ελληνική κυβέρνηση ή θα υιοθετήσει πιο «ευρωπαϊκή» γραμμή;
Πάντως, ο κ. Σαμαράς προσέρχεται στη συνεδρίαση, όπως λένε συνεργάτες του, αποφασισμένος να ζητήσει τη στήριξη των κεντροδεξιών ηγετών προς την Ελλάδα, πάντοτε όμως στο πλαίσιο συμφωνιών της ευρωζώνης και του Eurogroup.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα