Μία νίκη μακριά από τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Ο διαιτητής Ευαγγέλου επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αγωνιστεί με την τρίτη του εμφάνιση στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα (για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε σύγχυση, καθώς οι παίκτες μπερδεύονταν), αλλά μετά το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού οι Πειραιώτες πήραν τον απόλυτο έλεγχο και νίκησαν εύκολα με 0-2 τους «Φαίακες», αγκαλιάζοντας ακόμη περισσότερο το πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» – οι οποίοι αγωνίστηκαν με τις γκρι εμφανίσεις – αδικούνται από το σκορ, είχαν πολλές ευκαιρίες και την κυριαρχία στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η απόφαση του Λεμονή να παίζει με δύο καλούς χειριστές στα χαφ (Φορτούνης και Μάριν) έχει ως αποτέλεσμα να επιδεικνύει η ομάδα του δημιουργικό πλουραλισμό, που τους προηγούμενους μήνες δεν είχε.

Το 0-1 έγινε στο 20’ όταν μετά από γύρισμα του Σεμπά η μπάλα κόντραρε και η αλλαγή πορείας της καθήλωσε τους πάντες, πλην του Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε σωστά. Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό που άρχισε να ψάχνει και το δεύτερο, είχε δοκάρι με τον σκόρερ του στο 28’, αρκετές φάσεις, μέχρι που στο 77’ «καθάρισε» το ματς με σκαφτό σουτ του Μάριν, έπειτα από ασίστ του Ανσαριφάρντ.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αρκεί μία νίκη στον Ολυμπιακό στα τρία τελευταία παιχνίδια για να πανηγυρίσει το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημά του, για δεύτερη φορά στην ιστορία του (μετά την επταετία 1997-2003)

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζαραδούκας, Νίκιτς (87’ Ανδρεόπουλος), Ντιόγκο (81’ Γεωργακόπουλος), Ιωάννου, Σιόντης, Κόντος (76’ Επστάιν), Γεωργίου, Γκόμες, Τουράμ

ΟΣΦΠ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (67’ Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν (82’ Τσόρι), Σεμπά, Καρντόσο (67’ Ανσαριφάρντ)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα