Μίροσλαβ Κλόζε… ο άνθρωπος των ρεκόρ!

Είναι δεδομένο πως δεν μπορούμε να τον κατατάξουμε στην ίδια κατηγορία με τον Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μαραντόνα, τον Κρόιφ ή τον Πελέ. Δυσκολευόμαστε να τον εντάξουμε ακόμη και στην κατηγορία των Πλατινί, Ρουμενίνγκε, Ματέους, Φαν Μπάστεν, ή Ρομπέν και Νεϊμάρ. Ο άνθρωπος όμως, είναι μία… κατηγορία μόνος του!

Αναφερόμαστε στον άνθρωπο των ρεκόρ. Στον ποδοσφαιριστή που δεν… βγάζει μάτια, δεν είναι φαντεζί, δεν μας τρελαίνει, δεν ξεσηκώνει… επανάσταση στις εξέδρες, αλλά… βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου! Στο Έβερεστ της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη Γη. Στον κορυφαίο σκόρερ των Μουντιάλ όλων των εποχών, Μίροσλαβ Κλόζε!

Ο Γερμανός επιθετικός κάθεται πλέον αναπαυτικά στο θρόνο του πρώτου σκόρερ των Μουντιάλ, με 16 γκολ σε 23 παιχνίδια. Με το τέρμα που σημείωσε στον ημιτελικό με τη Βραζιλία, ο Κλόζε ξεπέρασε τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο, ο οποίος παρακολουθούσε το ματς από το γήπεδο και μάλιστα, σχολίαζε τα τεκταινόμενα με το αποσβολωμένο βλέμμα του ανθρώπου που παρακολουθεί την εξέλιξη ενός διασυρμού!

Ο Κλόζε, όμως, δεν είναι… απλά ο πρώτος σκόρερ των Μουντιάλ! Δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει την ικανότητα, ή το άστρο, ή την τύχη, ή τη διαίσθηση, να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Ανεκτίμητο στοιχείο μεν, αλλά δεν είναι το μοναδικό που έχει να παρουσιάσει αυτός ο ποδοσφαιριστής με την απίστευτα ουσιαστική συνεισφορά, σε όσες ομάδες αγωνίστηκε και για όσα χρόνια αγωνίζεται στην Εθνική Γερμανίας.

Ο Μίροσλαβ των ρεκόρ, λοιπόν, είναι κάτι παραπάνω από… σκόρερ. Ο επιθετικός της Λάτσιο έχει σκοράρει 71 τέρματα με τη Γερμανία, γεγονός που από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό, είναι ότι η Γερμανία δεν έχει χάσει σε κανένα παιχνίδι που σκόραρε ο Κλόζε! Αν κάποιοι επιμένουν ότι πρόκειται για τύχη, δεν είναι δυνατόν για μία δεκαετία και πλέον, με 136 παιχνίδια στην… πλάτη του, με 71 γκολ, το αήττητο να στηρίζεται στην… τύχη!

Και δεν σταματάμε εδώ. Ο Κλόζε είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος, που σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά Μουντιάλ, μετά τον Πελέ και τον Ούβε Ζέλερ! Όλα αυτά για να τα πετύχει ένας άνθρωπος σε… μία καριέρα, είναι σχεδόν απίθανο. Ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης δεν τα κατάφεραν. Και δεν τα κατάφεραν, διότι είναι… άπιαστα όνειρα για τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών. Ο Κλόζε πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, αλλά για όσο διάστημα θα αγωνίζεται στα γήπεδα, θα αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες εστίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα