«Μαθήματα και το Πάσχα, αν συνεχιστούν οι καταλήψεις»

Ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος υποστήριξε πως δεν διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, ενώ προειδοποίησε πως αν οι καταλήψεις συνεχιστούν τα μαθήματα θα αναπληρωθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τού Πάσχα.

«Καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο αυτό», ανάφερε ο υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος προειδοποίησε πως εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις ημέρες θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα: «Μέχρι τρεις ημέρες κατάληψη, δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη κι εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών. Θα το δούμε, ανάλογα με την εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος στο «ΒΗΜΑ FM».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής κι αυτό επειδή ακούει τα αιτήματα των μαθητών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα