Μαρίνος Ουζουνίδης: Ένας εξαιρετικός Έλληνας προπονητής

Είναι τόσο απλό το ποδόσφαιρο; Έτσι φαίνεται ή τουλάχιστον έτσι το έχει κάνει να φαίνεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Είναι τόσο συγκλονιστική η αλλαγή εικόνας του Παναθηναϊκού μετά την ανάληψη της τεχνικής του ηγεσίας από τον 48χρονο κόουτς, που ή νέος τεχνικός των «πρασίνων» είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής ποδοσφαίρου ή ο Αντρέα Στραματσιόνι ήταν περιπτεράς και είχε βγάλει το δίπλωμα προπονητικής με πλαστογραφία!

Ο Παναθηναϊκός χτίζεται αργά αλλά σταθερά, δεν σαρώνει τα αποτελέσματα και τις νίκες, αλλά βελτιώνεται διαρκώς αγωνιστικά και προσπαθεί να χτίσει χαρακτήρα. Ο Ουζουνίδης έχει επέμβει και στους δύο τομείς. Και η νοοτροπία έχει διορθωθεί – έπειτα από το πρώτο ημίχρονο στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα – αλλά και αγωνιστική ταυτότητα έχει βρεθεί. Και να ήταν μόνο αυτά. Αυτό που πρέπει να πιστωθεί στον προπονητή του Παναθηναϊκού ήταν η ικανότητά του να εκτιμήσει στο πι και φι, σχεδόν πριν καν αναλάβει, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να προσφέρει η κάθε προσωπικότητα ξεχωριστά στην ομάδα του. Κατάλαβε άμεσα ποιοι χωράνε και ποιοι δεν χωράνε στο ρόστερ και φυσικά δικαιώθηκε με την επιμονή του να αποκτηθεί ο Κουρμπέλης! Σε όλα παίρνει άριστα ο Ουζουνίδης, ακόμη και η ομάδα που άφησε πίσω του, ο Πανιώνιος, «πετάει».

Είναι η στιγμή να πούμε πως ο Ουζουνίδης είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο ΠΑΟ επικράτησε ολοκληρωτικά του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, πραγματικά τον κονιορτοποίησε και απλά δεν βρήκε γρήγορα το δεύτερο γκολ για να κάνει στη συνέχεια πάρτι. Μέχρι το τέλος της σεζόν οι «πράσινοι» θα παίξουν ακόμη επτά ντέρμπι (τουλάχιστον), οπότε θα γίνουν πολλές ακόμη κρίσεις. Ωστόσο, η σημερινή αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού πιστώνεται αποκλειστικά στον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα