Μαρκόπουλο: Συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας κι αρπαγής ανήλικων

Συνελήφθησαν χθες (11-8-2014) το μεσημέρι, στο Μαρκόπουλο, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης δύο άτομα τα οποία κατηγορούνται για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Άμεσης Δράσης Αττικής καθώς επίσης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, των Τμημάτων Ασφαλείας Μαρκόπουλου, Κορωπίου και Καλυβίων και της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από σχετική καταγγελία, οι συλληφθέντες, μαζί με άλλους ημεδαπούς ΡΟΜΑ και έναν ακόμα αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι αναζητούνται, απογευματινές ώρες του Σαββάτου 9-8-2014, εντός καταυλισμού ΡΟΜΑ στην περιοχή Σκοπευτηρίου διέπραξαν αξιόποινες πράξεις, σε βάρος ζευγαριού ΡΟΜΑ.

Πιο συγκεκριμένα, απείλησαν και ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, 24χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, τραυμάτισαν με μεταλλικό αντικείμενο τον 22χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ, σύζυγό της, και επιχείρησαν να αφαιρέσουν τα δύο ανήλικα τέκνα τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες τριών καταυλισμών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, σε διάφορα σημεία δύο πολεμικά τυφέκια KALASΗNIKOV με τους γεμιστήρες τους και 57 φυσίγγια, τέσσερα πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, κυνηγετική καραμπίνα, επτά φυσίγγια πυροβόλου όπλου και τρία μαχαίρια

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα