Νέα Ιωνία: Ποινική δίωξη στους 87 συλληφθέντες από το οπαδικό ραντεβού

Το κατηγορητήριο με βάση το οποίο θα δικαστούν περιλαμβάνει αδικήματα όπως παραβίαση του νόμου περί αθλητικής βίας

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 87 νεαροί , οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή της Νέας Ιωνίας πριν αρχίσει ποδοσφαιρικός αγώνας τοπικών ομάδων.

Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε σε βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, που κατά περίπτωση απαγγέλθηκαν, και είναι όλα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο με βάση το οποίο θα δικαστούν περιλαμβάνει αδικήματα όπως παραβίαση του νόμου περί αθλητικής βίας, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση, κατοχή κροτίδων-φωτοβολίδων με αφορμή αθλητική εκδήλωση και παράνομη οπλοφορία.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και ράβδο, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

«Όλα τα άτομα συνελήφθησαν –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή», ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα