ΣΥΡΙΖΑ: Επιτελικό μπάχαλο οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την οπαδική βία

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση «έχει προκαλέσει την απόλυτη ανασφάλεια σε όλη τη ελληνική κοινωνία»

Για «απόλυτο επιτελικό μπάχαλο» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της οπαδικής βίας.

Ακολούθως υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση που ήρθε στη εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει προκαλέσει την απόλυτη ανασφάλεια σε όλη τη ελληνική κοινωνία».

Η Κουμουνδούρου αναφέρει συγκεκριμένα ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ομολόγησε ευθέως όχι μόνο την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο ζήτημα της οπαδικής βίας, αλλά και την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος», προσθέτοντας ότι «η δημόσια παραδοχή του ότι η κυβέρνηση νομοθετούσε αλλά δεν εφάρμοζε τον νόμο γιατί δεν συνεργάζονταν οι ιδιοκτήτες, αποτελεί μνημείο κυβερνητικής ανευθυνότητας, σαφή ένδειξη κυβερνητικής ομηρείας, έλλειψης σθένους και εν τέλει κυβερνητικής ανυπαρξίας».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως «το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο επανέρχεται στο προσκήνιο με τον πλέον δραματικό τρόπο», σχολιάζοντας ότι «πάντως, απ’ ότι φαίνεται όχι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Οι πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως «την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, τη μία μέρα ανακοινώνει ότι έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε τη επίθεση στους αστυνομικούς και την άλλη μέρα (αφού τον αδειάζει το ίδιο το υπουργείο του) το ανασκευάζει, δηλώνοντας ότι ο 18χρονος συλληφθείς δεν τον κατονόμασε, αλλά έχει περιγράψει την παρουσία του».

Ακολούθως πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν ότι «πρόκειται για το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο». Αναφέρουν ότι «μια κυβέρνηση που ήρθε στη εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει προκαλέσει την απόλυτη ανασφάλεια σε όλη τη ελληνική κοινωνία» και πως «οι πολίτες βιώνουν διαρκώς φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας και η κυβέρνηση παρατηρεί τις εξελίξεις απαθής και άβουλη».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας»

Σχολιάζουν επίσης ότι «συσκέψεις επί συσκέψεων, επικοινωνιακές ανακοινώσεις μέτρων που δεν εφαρμόζονται ποτέ, αδυναμία συνεννόησης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, ομολογία απουσίας οποιασδήποτε βούλησης για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα».

«Η ανασφάλεια όμως», αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «δεν αφορά μόνο τα φαινόμενα βίας -οπαδικής ή μη- αλλά στο σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας».

Υποστηρίζουν πως ο προϋπολογισμός που συζητείται στη Βουλή, «δικαίως χαρακτηρίζεται ως προϋπολογισμός ακρίβειας και υψηλής φορολογίας: Οριζόντια και άδικα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες, καμία απάντηση στην κρίση ακρίβειας, στην κρίση χρέους, στη στεγαστική και κλιματική κρίση».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας», ενώ επισημαίνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει καθημερινά τη μάχη στη Βουλή και την κοινωνία για την ανάσχεση των καταστροφικών επιλογών τής κυβέρνησης. Με σκληρή αντιπολίτευση αλλά και με τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα