Μείωση 15% σε συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ…

Μειωμένους κατά περίπου 15% θα δουν τους λογαριασμούς ρεύματος οι συνεπείς καταναλωτές –νοικοκυριά και επιχειρήσεις– της ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (31/5) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι θα εισηγηθεί το παραπάνω μέτρο την προσεχή Τετάρτη στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, ενώ διευκρίνισε ότι ως «συνεπείς πελάτες» δεν θα νοούνται μόνο οι καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τον τρέχοντα λογαριασμό τους, αλλά και όσοι πληρούν πιστά τους όρους τυχόν διακανονισμών που έχουν συνάψει με τη ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι η δημόσια επιχείρηση εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα επιστροφών 10% στα ανταγωνιστικές χρεώσεις για τις συνεπείς επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης, ενώ στους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του 2015 επιστρέφεται εφέτος το διπλάσιο του παγίου σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους.

Μιλώντας για το θέμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το εν λόγω μέτρο θα αποτελέσει κίνητρο ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός και ο αριθμός εκείνων που προσέρχονται σε διακανονισμούς με την ΔΕΗ.

Κι αυτή η εκτίμηση δεν είναι… αφηρημένη, καθώς οι επιτελείς της ΔΕΗ παρατηρούν ότι η περσινή ρύθμιση που «έτρεξε» η επιχείρηση επέδρασε θετικά στους διακανονισμούς των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2016 που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΔΕΗ καταγράφεται συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις (σ.σ. μέχρι σήμερα 145.000 πελάτες έχουν προβεί σε διακανονισμούς οφειλών συνολικού ύψους άνω των 430 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα