Μεγάλη και άδικη απαξίωση!

 

Ήταν ίσως ένας από τους χειρότερους στόπερ του περσινού αγγλικού πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε στην Άστον Βίλα που ήρθε τελευταία και που δέχθηκε στο σύνολο 76 γκολ, μία από τις χειρότερες επιδόσεις της τελευταίας δεκαετίας στην Premier League και σίγουρα η χειρότερη επίδοση στη σύγχρονη ιστορία της μεγάλης αυτής ομάδας του Μπέρμπιγχαμ.

Ο Λέσκοτ προερχόμενος από 32 συμμετοχές θεωρήθηκε από πολλούς μια χαρά λύση για την ΑΕΚ, καθώς κουβαλούσε την απαραίτητη εμπειρία για να βοηθήσει τους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο… Αμ δε! Η ανάγνωση δεν έπρεπε να γίνει μόνο από το πλήθος των συμμετοχών του, αλλά από την προσφορά του, που ήταν μηδαμινή. Ούτε εμπειρία, ούτε ασφάλεια, ούτε σιγουριά δεν προσέφερε στην άμυνα της Άστον Βίλα που κράτησε το μηδέν στα δύο από τα έξι ματς που δεν αγωνίστηκε ο Λέσκοτ και μόλις στα πέντε από τα 32 που έπαιξε!

Κι όμως, αυτόν τον μάλλον τελειωμένο ποδοσφαιριστή τον έφερε η ΑΕΚ στα Σπάτα, του προσέφερε διετές συμβόλαιο και τον έχρισε ηγέτη, δίνοντας του φανέλα βασικού με το καλημέρα, αν και όχι 100% έτοιμος. Ο Λέσκοτ πήγε στην Αγγλία, τραυματίστηκε κάνοντας ποδήλατο, χειρουργήθηκε εκεί που ήθελε και μετά ζητούσε επίμονα να πάει στην πατρίδα του να κάνει εκεί την αποθεραπεία, λες δεν είναι μέλος της ΑΕΚ! Άντε και του έλειπε του 34χρονου ποδοσφαιριστή η πατρίδα του. Οι εκπρόσωποί του από πού κι ως που ξεστόμισαν τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την ελληνική ομάδα;

Καμία από τις Έβερτον, Σίτι  η Άστον Βίλα, τις μεγάλες ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί ο Λέσκοτ, δεν φτάνουν τα μισά πρωταθλήματα και κύπελλα που έχει κατακτήσει η ΑΕΚ, ενώ όσο αγωνιζόταν στην Εθνική Αγγλίας, παρακολουθούσε την Εθνική Ελλάδας να κάνει καλύτερες πορείες στις μεγάλες διοργανώσεις και να κατακτά και ένα Euro! Φυσικά τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα, αφού άλλο αγγλικός ποδοσφαιρικός κόσμος κι άλλο ελληνικός, αλλά είναι ένα δείγμα… Ο δε εκπρόσωπός του στην Ελλάδα, Θεόφιλος Καρασσαβίδης, που την εποχή που έπαιζε μπάλα έβλεπε την ΑΕΚ να παίρνει τον έναν τίτλο μετά τον άλλο, ξαφνικά θεώρησε ότι τι; Εκπροσωπεί έναν ποδοσφαιριστή που το εκτόπισμά του υπερβαίνει αυτό της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινούπολης;

Στην ΑΕΚ γίνονται – όπως και σε όλες τις ΠΑΕ – λάθη προγραμματισμού, λάθη στις επιλογές, λάθη στις μετεγγραφές. Αλλά όταν φέρνει κάποιον ποδοσφαιριστή στους κόλπους της, του φέρεται άψογα! Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είδε και απόειδε και προχωρά στην πρόσληψη ενός ανθρώπου που θα συμμαζέψει κι άλλο την κατάσταση στην ΠΑΕ. Ήδη είναι ικανοποιημένος με την παρουσία του Λυσάνδρου και σύντομα ενεργοποιείται ένας ακόμη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα