Με έμφαση στους θησαυρούς της Βραζιλίας!

Το τελετουργικό έναρξης του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία ανακοίνωσε η FIFA. Η εκδήλωση θα έχει διάρκεια 25 λεπτών, στη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν οι «θησαυροί» της χώρας.

Πρόκειται για ένα σχετικά λιτό σκηνικό, το οποίο περισσότερο θα επιδιώκει να περάσει ορισμένα μηνύματα σε παγκόσμιο επίπεδο και λιγότερο να εντυπωσιάσει. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους θησαυρούς, όπως χαρακτηρίζονται, της Βραζιλίας, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τη φύση, τον άνθρωπο και βέβαια το ποδόσφαιρο.

Η τελετή θα διεξαχθεί λίγη ώρα πριν την αγωνιστική πρεμιέρα της διοργάνωσης, στις 12 Ιουνίου, μεταξύ της Βραζιλίας και της Κροατίας και θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 600 άνθρωποι. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει η Βελγίδα Δάφνη Κορνέζ, η οποία έχει μεταβεί εδώ και μήνες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να αφουγκραστεί τον πολιτισμό και τις ιδιαιτερότητες της χώρας. Οι Βραζιλιάνοι θα επιχειρήσουν να προσδώσουν έναν σουρεαλιστικό τόνο στην τελετή, με μία γιγαντιαία μπάλα φωτός να περιφέρεται και διάφορους χορευτές, ακροβάτες ξυλοπόδαρους, να δημιουργούν ένα ψηφιδωτό μηνυμάτων και εννοιών.

Επίσης, στη διάρκειά της, θα υπάρξουν συμβολικές παραστάσεις, όπως η παρουσίαση ενός προγράμματος ρομποτικής, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει μία καλύτερη ζωή σε όσους έχουν απολέσει κάποιο άκρο τους και στο οποίο συμμετείχε ερευνητικά και η Βραζιλία. Η τελετή έναρξης θα ολοκληρωθεί με το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, το «We are one», το οποίο θα ερμηνεύσουν οι Τζένιφερ Λόπεζ, Κλαούντια Λέιτε, Ολόντουμ και Πίτμπουλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα