«Με πάθος και κόσμο για τη νίκη»

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αντιμέτωπος με μία μεγάλη πρόκληση. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καλείται να δείξει χαρακτήρα και να αντεπεξέλθει στην αποστολή του, καλύπτοντας σημαντικό μέρος της διαφοράς που τον χωρίζει από την κορυφή, κάνοντας πιο… ορατό το θαύμα του τίτλου.

Ο Σωτήρης Νίνης επανήλθε στους «πράσινους» και μιλάει για τα κίνητρα που έχει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ενόψει του μεγάλου αγώνα. Η παρουσία του κόσμου και το πάθος που διακατέχει άπαντες στο «τριφύλλι», αποτελούν για τον διεθνή άσο τα μεγαλύτερα «όπλα» της ομάδας του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA:

«Περιμένω το ντέρμπι πως και πως θα έλεγα. Είναι ένα ντέρμπι, το καλό είναι ότι είμαστε αρκετά κοντά στην βαθμολογία με τον Ολυμπιακό, οπότε σίγουρα αυτό το κάνει από μόνο του διαφορετικό και από όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Το κίνητρο είναι μεγάλο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Εννοείται ότι εμείς κυνηγάμε τη μείωση της διαφοράς. Προσπαθούμε μέσα από όλα τα παιχνίδια που έχουμε να τα κερδίζουμε και από εκεί και πέρα να κοιτάμε τι πιθανόν γκέλες που θα κάνει ο αντίπαλος μας. Την Κυριακή νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να μειώσουμε ακόμα περισσότερο την διαφορά οπότε μετά θα κοιτάξουμε και εμείς με την σειρά μας τα υπόλοιπα παιχνίδια και θα περιμένουμε ένα ακόμα στραβοπάτημα εφόσον πάρουμε τη νίκη που είναι πολύ σημαντική.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι έχουμε μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε. Μερικές φορές δεν είναι καλό που δεν παίζουμε. Ο Ολυμπιακός παίζει μεσοβδόμαδα οπότε μπορεί να του βγει σε καλό μπορεί και όχι. Από την μεριά μας θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται για το παιχνίδι. Σίγουρα το ότι παίζουμε στην Λεωφόρο είναι πολύ σημαντικό. Θα μας δώσει κίνητρο ο κόσμος. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ξέρουμε ότι τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί ήδη οπότε το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Ας ελπίσουμε να γίνει ένας αγώνας σε αθλητικά πλαίσια πάντα, να μην υπάρξουν επεισόδια. Δεν θέλουμε τα επεισόδια με το μέρος μας. Δεν βολεύει κανέναν μας, ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Νομίζω ότι θα έχει μια κόσμια συμπεριφορά ο κόσμος και θα μας παροτρύνει για τη νίκη.

Εμείς από την μεριά μας πάντα παίζουμε για τη νίκη. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι η νίκη έχει μεγαλύτερη αξία. Οπότε ας ελπίσουμε. Νομίζω ότι θα κριθεί στο πάθος, στη δύναμη και στην ομάδα που πολλές φορές θέλει και τύχη και η ομάδα που θα την έχει θα το πάρει. Εμείς δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι, δουλεύουμε πάνω στον αντίπαλο μας. Τα ντέρμπι σου δίνουν .ένα έξτρα κίνητρο σε σχέση με όλα τα παιχνίδια. Στα ντέρμπι από μόνο του σου βγάζει κάτι παραπάνω. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι και δυνατό.

Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Δεν νομίζω ότι θα κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό αλλά την ομάδα μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πως είναι η ομάδα μας. Εγώ είμαι έτοιμος και περιμένω την ευκαιρία μου. Όποτε μου δίνετε να βοηθάω την ομάδα και να παίζω. Εγώ αυτό θέλω. Προς το παρόν πηγαίνουν όλα μια χαρά. Το κλίμα είναι εξαιρετικό η ομάδα δουλεύει πολύ καλά, οι προπονητές, το τεχνικό τιμ όλα είναι μια χαρά. Σίγουρα η επιστροφή στην Εθνική είναι ένας στόχος που έχω και νομίζω ότι εφόσον παίζω ίσως κάποια στιγμή και να γίνει. Το θέμα είναι να παίζω, να παίζω καλά και ας ελπίσουμε να γίνει.

Ο Μάρκους Μπεργκ νομίζω πως ζητάει ασίστ απ’ όλους μας. Αυτή είναι η δουλειά μας, να βγάζουμε τους επιθετικούς όσο πιο εύκολα σε θέση για γκολ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα