Μηνυτήρια αναφορά για το «ξεχασμένο» άρθρο που ωφέλησε τους καταχραστές τού Δημοσίου

Το μέλος τού Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιώργος Φλωράς προσέφυγε στην εισαγγελέα τού Αρείου Πάγου καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά με αριθμό πρωτοκόλλου 3901 κατά παντός υπευθύνου για την αθώωση, στην ουσία, των καταχραστών του Δημοσίου με την «αστοχία» του πολυνομοσχεδίου της Εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ να εντάξει σε αυτό και το άρθρο 263Α του Ποινικού Κώδικα.

Το περιεχόμενο της αναφοράς είναι το ακόλουθο:

«Διαβάζω τα δημοσιεύματα στον Τύπο και κυριολεκτικά εξανίσταμαι. Ο νομοθέτης ψηφίζει νόμο με αριθμό Ν. 4254/2014 και ξεχνάει ένα άρθρο του Ποινικού Κώδικα με αριθμό 263α. Όχι ένα τυχαίο άρθρο αλλά ένα άρθρο που αφορά τους καταχραστές δημοσίου χρήματος. Το ξεχνάνε και επανέρχονται μετά από λίγες εβδομάδες να “θεραπεύσουν” το λάθος τους και με τροπολογία αναφέρουν:

Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα,

Είναι δυνατόν αυτός που το ξέχασε να μένει ατιμώρητος; Τι σημαίνει εκ παραδρομής; Γιατί να μην υποθέσουμε ότι το “ξέχασαν”, όποιοι το “ξέχασαν”, για να εξυπηρετήσουν αυτούς που κατηγορούντο με βάση αυτό το άρθρο του Ποινικού Κώδικα;

Γιατί όπως είναι γνωστό ακόμα και σε φοιτητή της Νομικής επιστήμης, οι ήδη κατηγορούμενοι θα επικαλεστούν τον ευνοϊκότερο ποινικό νόμο και θα απαλλαχθούν από το δικαστήριο. Γιατί όπως είναι γνωστό δεν “θεραπεύεται” ένα τέτοιο “λάθος” από την επαναφορά σε ισχύ με επόμενη νομοθετική ρύθμιση. Το γνωρίζω εξ ιδίας πείρας.

Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα,

Οι δικαστές διαμαρτύρονται τακτικά για την μη απονομή Δικαιοσύνης λόγω νομοθετικών ρυθμίσεων των νομοθετών μας. Εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη πράξη με βάση την οποία καταχραστές δημοσίου χρήματος αθωώνονται. Είναι δυνατόν αυτοί που το έπραξαν, ακόμα και εκ παραδρομής, να μείνουν ατιμώρητοι; Παραδρομή δεν χωρεί σε αυτά τα ζητήματα. Ποιος μας βεβαιώνει ότι οι κάθε λογής κατηγορούμενοι δεν έχουν βρει διαύλους «ξεπλύματος» εντός της νομοθετικής εξουσίας μέσω της πρακτικής του “ξέχασα μια λέξη εκ παραδρομής”;

Η μόνη ελπίδα διάσωσης του κύρους της Δικαιοσύνης (με την έννοια της απονομής Δικαιοσύνης και όχι της απλής εφαρμογής των νομοθετημάτων) είστε εσείς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα